Penne alla Siciliana al Forno

Postat de MyCookingLife in Penne
12 Oct 2011 | 56505 vizualizari
Penne alla Siciliana al Forno

Intotdeauna mi-a placut mancarea italiana, pentru modul cum este preparata, dar si pentru ingredientele pe care le combina. Aceasta reteta nu este chiar cea originala, ci modificata dupa gusturile mele. Ceea ce a iesit este cu adevarat bun si foarte important, ca de altfel, de fiecare data cand ne apucam sa gatim, se face in 45 minute, fara vreun chin prea mare!

Ingrediente

  • 1 punga de penne (se pot folosi creste – asemanatoare cu pennele)
  • 1 piept de pui mare
  • 200 g smantana
  • 250 g sos de rosii facut proaspat in casa (ca cel pentru pizza) sau din comert
  • 3-4 rosii cherry
  • 6-7 ciuperci champignon mari
  • 200 g mozzarella 
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat tocat marunt

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente, in apa sarata cu o lingura de ulei de masline astfel: se lasa apa cu sare si ulei sa ajunga in punctul de fierbere, apoi se pun pastele in apa clocotita, se mesteca doar o singura data la inceput si se lasa sa fiarba conform timpului indicat pe punga de paste – in cazul meu 5 minute. Se scurg. Atentie! Nu se baga sub jet de apa rece!

Intre timp se prepara sosul. Intr-o tigaie din teflon, se incing 2 linguri de ulei de masline, in care se pune pieptul de pui tocat cuburi cat o nuca, impreuna cu rosiile cherry curatate de coaja si tocate marunt (in mod normal se scot semintele, eu le-am lasat cu totul). Se calesc pana ce se rumeneste carnea, apoi se adauga ciupercile feliate, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc pana ce ciupercile isi mai micsoreaza volumul si se mai duce sucul din tigaie. Se adauga sucul de rosii si busuiocul, se amesteca bine si se lasa 2 minute pe foc. Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se amesteca cu smantana, pana ce devine un sos omogen.

Intr-un vas de yenna sau intr-o tava unsa bine cu ulei, se pun pennele si sosul si se amesteca, ca sa intre sosul in penne. Se acopera cu cascaval ras pe razatoarea mare si se dau la cuptor la foc potrivit, pentru 15-20 minute. Se servesc calde, cu un pahar de vin alb demisec. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne alla Siciliana al Forno" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Paste integrale cu carne tocata

Postat de MotanLaOale

Paste integrale cu carne tocata

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie marunt. Ciupercile se scurg si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se calesc ceapa, ardeiul si ciupercile, 10...

Citeste continuarea

Penne cu carne tocata si sos de rosii

Postat de mirela0911

Penne cu carne tocata si sos de rosii

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se strecoara, fara a le trece prin jet de apa. Se spala pieptul de pui, se dezoseaza apoi se toaca.  Intr-o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 12.10.2011, 22:35
imi plac mult pastele
la 12.10.2011, 22:54
ce buna trebuie sa fie
la 12.10.2011, 22:56
imi plac tare mult pastele,iar ale tale arata foarte bine,sunt delicioase
la 12.10.2011, 23:02
avai cum araataaa
la 12.10.2011, 23:07
Multimesc! Si eu sunt fana paste!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking