Penne Rigate cu chiftelute

Postat de MotanLaOale in Penne
27 Mar 2020 | 2304 vizualizari
Penne Rigate cu chiftelute

Foarte bune.  

Ingrediente

  • 500 g penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 felii franzela
  • 2 oua
  • 1 legatura marar
  • 400 g ciuperci taiate
  • 400 g porumb
  • 500 g pulpa rosii
  • 140 g pasta de tomate
  • 70 g ulei
  • cimbru
  • oregano
  • nucsoara
  • cuisoare praf
  • boia
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Separat se face sosul din ulei, pulpa de rosii cu pasta de tomate,  putina apa, cu condimente dupa gust si se fierbe 5 minute.  

Se adauga ciupercile si porumbul si se fierbe 10-15 minute.

Se adauga chiftelutele si se mai fierbe 10-15 minute, pana scade sosul putin si se ingroase.

Se fierb pennele dupa indicatiile de pe ambalaj, se scurg si se trec pe sub apa rece.

Se pun pennele intr-un vas mai mare, se toarna sosul cu chiftelute peste ele, se amesteca cateva minute si este gata.

Se pot presara si cu cascaval ras la servire.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Paste cu feta si rosii cherry, gratinate

Postat de mirela0911

Paste cu feta si rosii cherry, gratinate

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul...

Citeste continuarea

Paste cu spanac și ciuperci

Postat de CulinaryRainbow

Paste cu spanac și ciuperci

Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă.  Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2020, 14:12
Buna mancarica
la 27.03.2020, 17:42
Foarte bun! Ne place!
la 27.03.2020, 17:46
la 27.03.2020, 19:06
la 27.03.2020, 21:08
Bune!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking