Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue in Penne
3 Mar 2016 | 2871 vizualizari
Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi

Poate ca nu este nicio legatura intre domnul politist Godina si acest preparat, dar pentru ca este concurs, atunci si aceasta reteta este "De la bucatar la justitiar".

Ingrediente

  • jumatate de iepure;
  • sare;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei iute;
  • 200 ml ulei;
  • 1-1,5 l apa;
  • 250 g ciuperci champignon;
  • 100 g mazare congelata;
  • o conserva de 400 g de rosii intregi, fara piele;
  • doua frunze de busuioc verde;
  • o cracuta de rozmarin verde;
  • 5 catei de usturoi;
  • o legatura de patrunjel verde;
  • 500 g penne rigate + o lingurita sare + apa pentru fierberea acestora (2-3 l).

Mod de preparare

Iepurele se transeaza in 5 bucati, se spala, se da cu sare si se pune la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Pe deasupra se presara boiaua de ardei iute. Se acopera wok-ul cu un capac si se lasa sa se inabuse carnea. Se lasa sa se prajeasca putin dupa ce scade apa pe care a lasat-o carnea, apoi se adauga apa (500 ml) si se lasa carnea sa se patrunda. Se mai completeaza cu apa daca este necesar pana cand carnea se face pe jumatate, apoi se adauga ciupercile (spalate) si mazarea congelata si se pune din nou apa cat sa acopere totul, lasandu-se la foc in continuare. Dupa ce s-au fiert carnea, ciupercile si mazarea, se adauga rosiile (care se dau prin robot pentru a obtine o pasta), busuiocul, rozmarinul si o cana cu apa. Se mai tin la foc pana cand se leaga sosul, apoi se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Dupa aceea, se adauga usturoiul (curatat de foi, spalat si pisat) si patrunjelul verde (spalat si tocat).

Se pune apa cu o lingurita de sare la fiert si cand da in clocote se adauga pastele. Se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, dupa care se scurg de apa.

Pastele se servesc impreuna cu carnea de iepure si sosul pregatit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Penne cu bacon si ceva fin de la Delaco

Postat de simona72

Penne cu bacon si ceva fin de la Delaco

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Baconul se taie feliute si se caleste in putin ulei(de preferat de masline daca aveti). Branzica de la Delaco se amesteca cu...

Citeste continuarea

Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Se pun intr-o cratita 500 ml apa cu putina sare si cand dau in clocote se adauga pastele. Se amesteca, se fierb conform indicatiilor de pe pachet (8-9 minute, de obicei), apoi se iau de pe foc si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2016, 17:57
Faina reteta, imi place iepurele! Acum o saptamana am facut un iepure mortales...i-am aflat secretul
la 03.03.2016, 17:59
la 03.03.2016, 18:06
Simona , sa stii ca nici eu nu prea stiam sa gatesc iepure (la inceput il gatea mama si il facea la cuptor cu legume), dar am inceput sa improvizez si mamei ii place tare mult ce mancare reusesc sa fac cu el.
la 03.03.2016, 18:07
Cleme
la 03.03.2016, 18:19
Andra eu recent am descoperit carnea de iepure. Am o colega care imi aduce cand comand. Prima oara a iesit destul de uscat si taios. Apoi l-am tinut la marinat 1-2 zile, l-am tras la tigaie in putin unt, i-am dat fata, am adaugat vin alb, capac peste si l-am lasat pe foc 30 min...s-a fragezit

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking