Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue in Mancare copii
6 Iul 2019 | 2650 vizualizari
Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Meniu copii Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor.  Perisoarele se numara sigur printre preferintele celor mici.

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 50 g orez
  • putin cimbru uscat
  • Restul ingredientelor:
  • 2-3 l apa
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 morcovi (200 g)
  • 1 ardei rosu (150 g)
  • 70 g telina
  • sare
  • 1 dovlecel (360 g)
  • 125 g tortellini con prosciutto
  • 2 rosii (500 g)
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 legatura de patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat.

Se pun circa 1,5 l apa la fiert cu o lingurita de sare si cand dau in clocote se formeaza perisoarele si se scufunda in apa fierbinte. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine, inlaturand spuma care se formeaza.

Intr-un alt vas se pune uleiul si se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat in jumatati) si putina sare. Se inabuse putin, apoi se pun morcovii (curatati de coaja, spalati si dati pe razatoarea cea mare), ardeiul rosu (curatat de seminte si cotor, spalat si tocat), telina (curatata de coaja, spalata si data pe razatoarea cea mare) si putina sare. Se lasa sa se inabuse toate legumele pana cand scade zeama lasate de ele, apoi se adauga dovlecelul (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea cea mare) si se lasa sa fiarba si acesta. Daca este necesar, se poate adauga apa din vasul in care fierb perisoarele.

Cand perisoarele sunt patrunse, se adauga tortellini con prosciutto si se lasa sa fiarba. Daca este necesar se mai adauga apa.

Rosiile se spala, se curata de piele si se taie cubulete. Se pun impreuna cu putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putin cimbru uscat si o lingurita de boia de ardei dulce peste legumele fierte. Se mai adauga apa (daca este necesar), perisoarele si tortellini con prosciutto si se mai lasa sa fiarba putin, cat sa se intrepatrunda gusturile, iar zeama sa fie scazuta.

La final, se presara patrunjelul spalat si tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii umplute cu crema de branzeturi

Postat de AdrianUdrea

Rosii umplute cu crema de branzeturi

Se spala bine toate legumele si se scurg. Se taie un capac de la rosii, cel de la cotor si li se scobeste interiorul cu o lingurita. Nu se scobeste decat partea cu seminte, lasand pulpa in...

Citeste continuarea

Avat prajit

Postat de mihaelar63

Avat prajit

Bucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie. Adaugati condimentele si uleiul aromatizat . Masati usor bucatile de peste . Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2019, 17:27
la 06.07.2019, 17:45
Ce mâncare gustoasă...!
la 06.07.2019, 18:05
Ce bine arata!
la 06.07.2019, 18:56
la 06.07.2019, 19:09
Bun!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking