Pernute cu ciocolata si gem

Postat de MotanLaOale in Prajituri
16 Noi 2016 | 3100 vizualizari
Pernute cu ciocolata si gem

Foarte usor de facut si foarte bune. Se pot face toate cu ciocolata sau toate cu gem. La mine s-a terminat nutella si am completat cu gem.

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (400g)
  • nutella
  • gem de visine
  • 2 galbenusuri pentru uns

Mod de preparare

Aluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider.

Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am chinuit cu ele)

Se pune o lingurita de nutella sau gem pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

Se face cate o taietura oblica pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Obligatoriu trebuie taiate ca sa nu iasa umplutura. (eu am uitat si am patit-o)

Se ung cu galbenus de ou.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se lasa la racit.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piersici cu dulceata

Postat de alexa_elena

Piersici cu dulceata

Frecam zaharul cu ouale, punem uleiul, cate putin, aduaugam esenta de vanile, coaja de lamaie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Framantam si facem bilute pe care le punem...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ness si arahide

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de ness si arahide

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi turnam usor uleiul. Adaugam iaurtul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2016, 15:16
la 16.11.2016, 15:47
Cam arse, cam arse ))))
la 16.11.2016, 15:53
M-am inspirat de la tine )
la 16.11.2016, 15:58
Pfff....ce mi-ai servit-o, Motanel ))))
la 16.11.2016, 15:58
Desi, nu stiu din ce reteta te-ai fi putut inspira ca doar eu nu.... )))

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking