Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj (400g)
- nutella
- gem de visine
- 2 galbenusuri pentru uns
Mod de preparare
Aluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider.
Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.
Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am chinuit cu ele)
Se pune o lingurita de nutella sau gem pe fiecare bucata.
Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.
Se face cate o taietura oblica pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Obligatoriu trebuie taiate ca sa nu iasa umplutura. (eu am uitat si am patit-o)
Se ung cu galbenus de ou.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
Cand sunt rumenite frumos sunt gata.
Se lasa la racit.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|