Peste englezesc

Postat de ianculubita in Somon
9 Ian 2016 | 2609 vizualizari
Peste englezesc

I se spune englezesc pentru ca e servit cu acel sos(Creme anglaise) dar nu dulce,pregatit special pentru peste sau orice alta carne.  

Ingrediente

  • 500g fileuri de peste
  • 50g unt
  • 2-3 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • SOS:
  • 3 galbenusuri
  • 200g unt
  • zeama de la 1lamaie
  • 2 linguri capere
  • sare
  • orez pentru servit

Mod de preparare

Fileurile portionate,condimentate,se trec prin faina,unt topit apoi prin pesmet,se pun in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor 30min

Pentru sos se freaca galbenusurile cu 2linguri apa,se adauga 2/3din cantitatea de unt taiat cubulete,se pune vasul pe bain-marie amestecand mereu iar dupa ce s-a ingrosat se da vasul deoparte si se incorporeaza untul ramas,topit si racit putin,se amesteca bine pana devine un sos dens(daca e nevoie se mai pune pe bain-marie),apoi se condimenteaza,se adauga zeama de lamaie dupa gust si caperele taiate(atentie la sare,pentru ca si caperele sunt sarate)

In acest timp se fierbe intr-un vas cu apa(mai multa),cu sare si putin ulei,1ceasca cu orez iar dupa ce a fiert,se strecoara.

Se serveste pestele pe farfurie,sos deasupra,alaturi garnitura de orez,iar sosul ramas se pune intr-o sosiera,pentru cine mai doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste englezesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti

Postat de Satisfyyourcravings

Chiftele din cartofi dulci cu peste si salsa de ardei copti

Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb 15 minute, in apa sarata. Se scurg, se lasa la racit si se tranforma in piure.  Intre timp, se toaca ardeii copti si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2016, 10:18
Faina reteta
la 09.01.2016, 10:35
la 09.01.2016, 10:55
la 09.01.2016, 11:23
la 09.01.2016, 11:45
Super reteta!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking