Ingrediente
- un biban de mare(cca 500- 600gr)
- 2 linguri cu varf maghiran Delikat
- 1kg de sare de mare grunjoasa
- 1 lamaie
- 2 albusuri
- 2 linguri apa
- piper dupa gust
Mod de preparare
Curatam pestele de intestine, dar nu indepartam solzii, apoi il spalam si il uscam bine. Inauntru punem putin piper, un praf de maghiran si 2 felii de lamaie.
Batem putin albusurile cu cele 2 linguri de apa, apoi amestecam cu sarea si maghiranul.
In tava asezam hartie de copt, apoi un strat de sare (gros cam de un deget), apoi pestele si restul de sare. Apasam usor cu mainile in asa fel incat pestele sa fie acoperit complet de un strat de sare uniform.
Dam tava la cuptorul pre incalzit, la 200 º C, pentru 25 de minute.
Cand este gata, spargem crusta cu ajutorul unui cutit, indepartam pielea si scoatem primul fileu de peste pentru a putea fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de sare aromata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|