Peste in crusta de sare aromata

Postat de xana in Retete Delikat
26 Iun 2018 | 2852 vizualizari
Peste in crusta de sare aromata

Cand vine vorba de peste, gatit cat mai simplu este cu atat mai bun. Am ales maghiranul Delikat pentru a-i oferi pestelui respectul ce i se cuvine si o aroma deosebita.

Ingrediente

  • un biban de mare(cca 500- 600gr)
  • 2 linguri cu varf maghiran Delikat
  • 1kg de sare de mare grunjoasa
  • 1 lamaie
  • 2 albusuri
  • 2 linguri apa
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Curatam pestele de intestine, dar nu indepartam solzii, apoi il spalam si il uscam bine. Inauntru punem putin piper, un praf de maghiran si 2 felii de lamaie.

Batem putin albusurile cu cele 2 linguri de apa, apoi amestecam cu sarea si maghiranul.

In tava asezam hartie de copt, apoi un strat de sare (gros cam de un deget), apoi pestele si restul de sare. Apasam usor cu mainile in asa fel incat pestele sa fie acoperit complet de un strat de sare uniform.

Dam tava la cuptorul pre incalzit, la 200 º C, pentru 25 de minute.

Cand este gata, spargem crusta cu ajutorul unui cutit, indepartam pielea si scoatem primul fileu de peste pentru a putea fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de sare aromata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...

Citeste continuarea

Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

Postat de Ina

Pulpe de gasca cu piure, mere caramelizate si sos de zmeura

Pulpele de gasca se spala in apa rece si se lasa 1 minut la scurs.  Nu condimentam carnea de la inceput pentru a nu se deshidrata carnea. Sarea se va adauga peste carne doar la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:14
la 06.07.2018, 10:33
la 06.07.2018, 11:21
la 07.07.2018, 20:17
la 09.07.2018, 05:09
Am sa incerc si eu maghiran la peste !!!!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking