Peste la cuptor

Postat de Bucataras in Peste
25 Mar 2019 | 3788 vizualizari
Peste la cuptor

O reteta simpla si tare gustoasa, perfecta pentru pranz sau cina!

Ingrediente

  • 1 biban
  • 1lingura de fresh de lamaie
  • 5 frunze de busuioc
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Primul lucru ar fi sa filetam pestele. Observi ca pestele este deja eviscerat, iar solzii au fost indepartati. Este esential sa ai un cutit lung, cu varf, foarte ascutit si cu lama flexibila. Sterge pestele si tocatorul cu niste servetele, pentru a preveni alunecarea acestuia. Taie apoi inotatoarele cu ajutorul unei foarfece. Fa o taietura mai sus de cap, pana simti osul de pe sira spinarii. Cand ai dat de acesta, mergi pe el cu cutitul, taind primul file.

Intoarce fileul cu pielea in sus si de-acesta data porneste de la coada. Taie tot pe directia osului de pe sira spinarii. Resturile nu le arunca. Le poti folosi la un bors de peste.
Taie burta pestelui si scoate oasele cu ajutorul unei pensete. Adauga frunzele de busuioc, catelul de usturoi si putina sare intr-un mojar. Zdrobeste-le bine si adauga uleiul de masline si fresh-ul de lamaie. Amesteca pana obtii un sos omogen.

Unge file-urile cu acest sos, presara piper pe deasupra, iar apoi ruleaza-le si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 10-12 min. Verifica-le din cand in cand in interior sa vezi daca s-au gatit. Serveste-le alaturi de un orez sau de un sos dulce acrisor de rodie, asa cum fac eu. 
Sa tot mananci peste in cazul asta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Crap cu lamaie si rozmarin

Postat de mihaelar63

Crap cu lamaie si rozmarin

 Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie...

Citeste continuarea

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2019, 11:14
Super!
la 25.03.2019, 11:34
la 25.03.2019, 11:37
la 25.03.2019, 11:50
Buun !!!!!
la 25.03.2019, 12:25

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking