Pestisori marinati,(1) in conditii de casa

Postat de anisoara in Peste
24 Sep 2010 | 25519 vizualizari
Pestisori marinati,(1) in conditii de casa

Cineva mi-a lasat comentariu ,"Pe mine ma omori cu pestii aia, marinati, afumati, floare sau nu, aici nu prea gasesc asa delicatese, mai ca as da o fuga pana acolo ca n-am mai fost de ani buni." Vreau sa va spun , ca aveti posibilitate sa preparati pesti marinati , sarati in conditii de casa. Si astazi voi expune a 2 receta de marinare , deoarece AICI a fost expusa prima receta de marinare a pestelui rosu in conditii de casa si vor urma si alte recete.

Ingrediente

  • 2 kg de peste marunt
  • 800 gr-1 kg de sare mare 
  • 400 ml de ulei 
  • 200 ml de otet de masa alb sau din vin alb,  6-9 %
  • 200 ml de apa 
  • frunze de dafin
  • piper boabe aromat
  • rozmarin
  • ceapa
  • usturoi

Mod de preparare

Pestele marunt se alege si se cumpara in stare proaspata cu o pielita neteda , cu un luciu natural. Se curata pestisorii de cap si maruntaie. Se spala sub apa curgatoare , se scurg bine si se sterg cu servetele din hartie de bucatarie.  Toti pestisorii se pun intr-un vas mai lat si se acopera cu sare mascata. In asa stare e necesar sa se afle timp de 3-4 ore.Pestisorii isi iau sarea , cat este necesar . Nu vor fi sarati dupa prepararea lor.

Dupa aceia se inlatura sarea, se mai sterg cu un servetel ramasitele de sare  si pestisorii se aranjeaza toti cu spinarea in sus , unul langa altul.  Apa se fierbe cu frunza de dafin si cca 10 boabe de piper aromat . Se raceste si se amestecda cu otetul. Totul in stare rece se toarna peste pestisorii aranjati . Se lasa in marinada aceasta pentru 4 ore.

In aceasta perioada se acopera cu o pelicula.  Aici atentie: pentru ca sa-si pastreze culoarea naturala carnita - de aceia nu se  desfac PESTISORII si nu se  scoate  osul din mijloc. Se varsa marinada toata , frunzele de dafin si boabele se lasa intre pestisori, se mai adauga cateva crengute de rozmarin, cam 6-7 catei de usturoi , taiat felii si se toarna uleiul   fara miros . Deasupra se acopera cu ceapa. Si se poate servi dupa 10  ore de marinare.

Aici din nou atentie ; Marinada din pestisori se  toarna intr-un vas si se adauga ceapa . Ceapa se marineaza circa 2 ore, dupa aceia se pune deasupra pestisorilor.  Sunt si alte metode , care vor fi descrise in alta receta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori marinati,(1) in conditii de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de Constelatialeu

Limba de mare ca-n reteta daneza

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...

Citeste continuarea

Platica lui Godina

Postat de mihaelar63

Platica lui Godina

Platica curatata si eviscerata se spala bine cu apa rece . Increstati platica pe ambele parti la distanata de cate doua degete (pentru a se condimenta mai uniform) . Sarati si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2010, 10:04
Excelenta reteta !
la 25.09.2010, 10:35
Sylvia, intelegi cat e de gustos, pentru ca esti departe de casa. Si atunci te apuca nostalgia dupa gustul mancarii de acasa. Multumesc
la 25.09.2010, 11:56
Anisoara, jos palaria!
la 27.09.2010, 22:54
Multumesc Corina
la 11.04.2011, 09:26
Buuunnnn

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking