Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii

Postat de mirela0911 in Curcan
5 Sep 2021 | 2794 vizualizari
Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii

Retete de suflet Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Chef Nicolai Tand (https://www.youtube.com/watch?v=svwgR7MUCDc). Cautam o reteta altfel pentru a gati pieptul de curcan si am vazut reteta acestuia. M-a cucerit de la prima vedere pentru ca era o reteta plina de legume, aromata si s-a dovedit a fi si foarte gustoasa. 

Ingrediente

  • 700 g piept de curcan
  • sare, piper
  • 1 lgt oregano macinat
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • vin alb
  • 1 buc vanata
  • 1 buc dovlecel
  • 1 ceapa
  • rosii
  • sare, piper
  • cimbru
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cca 500 g rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • masline negre
  • ulei de masline
  • otet balsamic

Mod de preparare

Pentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se pregatesc restul ingredientelor.

Vanata se curata de coaja si se taie felii. La fel si dovlecelul sau se poate lasa cu coaja. Rosiile se spala, ceapa se curata si se taie toate in felii. Intr-un vas de ceramica se asaza legumele in straturi astfel: o felie de dovlecel, una de vanata, una de rosie si una de ceapa. Se repeta pana se termina toate legumele. Se taie usturoiul feliute si se presara deasupra. Se condimenteaza cu sare si piper. Se stropeste cu ulei de masline si se asaza crengutele de cimbru. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute pentru a se inmuia legumele dar sa nu se arda.

Rosiile cherry se spala si se taie in doua sau patru in functie de cat de mari sunt. Se taie usturoiul marunt, frunzele de busuioc se toaca, maslinele negre la fel. Se amesteca totul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se toarna ulei de masline si 2 lg de otet balsamic. Se amesteca bine se lasa deoparte.

Se ia o tigaie grill (eu am avut de fonta) si se pune pe foc sa se incinga. Se asaza carnea si se lasa cate 4-5 minute pe fiecare parte. La final se toarna putin vin alb si se stropeste carnea cu sosul din tigaie.

Pe o farfurie se asaza legumele din cuptor, bucata de pipet de curcan se taie in felii, se asaza langa legume iar alaturi salata de rosii. 

Pofta buna sa aveti! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Postat de mihaelar63

Curcan la  cuptor  cu  busuioc si rozmarin

Pulpele si aripile de curcan curatate si spalate le-am pus intr-o tava . Am presarat deasupra busuiocul si rozmarinul, sare , pudra de chili . Ceapa  si  usturoiul...

Citeste continuarea

Tocanita de curcan cu ardei kapia

Postat de mirela0911

Tocanita de curcan cu ardei kapia

Se spala carnea de curcan si se taie in bucatele potrivite spre mici. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga carnea de curcan. Se caleste pana devine carnea alba si se rumeneste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2021, 22:18
la 06.09.2021, 06:40
Yammi
la 06.09.2021, 08:56
Foarte bun si sanatos...!
la 06.09.2021, 20:08
Un meniu cu adevarat gustos!
la 06.09.2021, 20:09
Ce idee faină! Arată minunat!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking