Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii

Postat de mirela0911 in Curcan
5 Sep 2021 | 2733 vizualizari
Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii

Retete de suflet Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Chef Nicolai Tand (https://www.youtube.com/watch?v=svwgR7MUCDc). Cautam o reteta altfel pentru a gati pieptul de curcan si am vazut reteta acestuia. M-a cucerit de la prima vedere pentru ca era o reteta plina de legume, aromata si s-a dovedit a fi si foarte gustoasa. 

Ingrediente

  • 700 g piept de curcan
  • sare, piper
  • 1 lgt oregano macinat
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • vin alb
  • 1 buc vanata
  • 1 buc dovlecel
  • 1 ceapa
  • rosii
  • sare, piper
  • cimbru
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cca 500 g rosii cherry
  • 2 catei de usturoi
  • frunze proaspete de busuioc
  • masline negre
  • ulei de masline
  • otet balsamic

Mod de preparare

Pentru inceput se pregateste carnea. Se taie pieptul de curcan in 4-5 felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper, oregano si sucul de lamaie. Se amesteca bine si se lasa deoparte pana se pregatesc restul ingredientelor.

Vanata se curata de coaja si se taie felii. La fel si dovlecelul sau se poate lasa cu coaja. Rosiile se spala, ceapa se curata si se taie toate in felii. Intr-un vas de ceramica se asaza legumele in straturi astfel: o felie de dovlecel, una de vanata, una de rosie si una de ceapa. Se repeta pana se termina toate legumele. Se taie usturoiul feliute si se presara deasupra. Se condimenteaza cu sare si piper. Se stropeste cu ulei de masline si se asaza crengutele de cimbru. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute pentru a se inmuia legumele dar sa nu se arda.

Rosiile cherry se spala si se taie in doua sau patru in functie de cat de mari sunt. Se taie usturoiul marunt, frunzele de busuioc se toaca, maslinele negre la fel. Se amesteca totul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se toarna ulei de masline si 2 lg de otet balsamic. Se amesteca bine se lasa deoparte.

Se ia o tigaie grill (eu am avut de fonta) si se pune pe foc sa se incinga. Se asaza carnea si se lasa cate 4-5 minute pe fiecare parte. La final se toarna putin vin alb si se stropeste carnea cu sosul din tigaie.

Pe o farfurie se asaza legumele din cuptor, bucata de pipet de curcan se taie in felii, se asaza langa legume iar alaturi salata de rosii. 

Pofta buna sa aveti! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan la gratar servit cu legume la cuptor si salata de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Rulada de curcan cu urda si rosii uscate

Postat de Oana

Rulada de curcan cu urda si rosii uscate

Se imparte carnea in doua bucati, se taie si apoi se bate cu ciocanul de snitele pana se obtin doua bucati mari de carne ce pot si umplute si rulate. Pentru umplutura , se amesteca branza cu...

Citeste continuarea

Drob de curcan

Postat de ianculubita

Drob de curcan

Maruntaiele spalate le punem la fiert cu sare,dafin,boabe de piper si cateva boabe de ienibahar;separat in alt vas punem la fiert pieptul(nu-l punem impreuna cu ficatul pentru ca se innegreste)iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2021, 22:18
la 06.09.2021, 06:40
Yammi
la 06.09.2021, 08:56
Foarte bun si sanatos...!
la 06.09.2021, 20:08
Un meniu cu adevarat gustos!
la 06.09.2021, 20:09
Ce idee faină! Arată minunat!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking