Piept de pui cu branzeturi, la cuptor

Postat de RODIMUR in Pui
17 Iul 2020 | 6824 vizualizari
Piept de pui cu branzeturi, la cuptor

Cum îmi place mult pieptul de pui, mă străduiesc să găsesc mereu rețete tentante, pentru diversificare. Așa că în urmă cu vreo trei zile am făcut o nouă rețetă, cu brânzeturi (cremă de brânză și cașcaval) la cuptor. Preparat sănătos, la cuptor, pieptul de pui a avut un gust excelent și i-am asociat un piure de cartofi cremos, dar la modul în care a fost preparat, i se putea asocia orice garnitură: cartofi pai, pilaf, cus-cus...

Ingrediente

  • 700 grame de piept de pui dezosat
  • 200 grame cremă de brânză
  • 100 grame de iaurt gras
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • condimente pentru pui
  • sarte
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă și apoi se bate puțin, pentru aplatizare.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Cașcavalul se răzuiește fin.

Separat, se amestecă și se omogenizează într-un bol: crema de brânză, iaurtul și pătrunjelul tocat. Se poate adăuga sare și piper, dar nu mult, pentru că și bucățile de piept de pui vor fi condimentate.

Pieptul de pui se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, condiment pentru pui. Pe fiecare bucată de piept de pui se toarnă 2-3 picături de ulei de măsline și se întinde pe toată suprafața.

Pieptul de pui astfel condimentat se pune în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.

Compoziția de cremă de brânză cu iaurt se pune cu lingurița pe toate bucățile de piept de pui, iar deasupra se presară cașcavalul răzuit.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, până ce pieptul de pui se îmbibă cu crema de brânză cu iaurt, iar cașcavalul se topește și se rumenește frumos.

Atunci se scoate tava din cuptor și pieptul de pui se servește imediat cu o garnitură preparată între timp: cartofi pai, sau piure, pilaf, sau cus-cus.

Preparatul este foarte bun și dacă este reîncălzit la cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu branzeturi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui cu ananas si orez

Postat de licurici_lra

Pui cu ananas si orez

Am spalat bine pieptul de pui, apoi l-am taiat fasii mici, putin mai groase. L-am amestecat bine cu sare, piper, sosul de soia, zeama si pulpa de lamaie, apoi le-am bagat...

Citeste continuarea

Chicken fingers

Postat de Dya

Chicken fingers

Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Intr-un bol, spargem cele doua oua, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor. Trecem fasiile de carne prin faina si apoi prin ouale batute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2020, 19:50
Super idee! Multumesc! O salvez si eu, ca am acasa un fan piept de pui
la 17.07.2020, 21:17
Mă bucur că-ți place, Madi și-ți mulțumesc pentru apreciere!
la 17.07.2020, 21:17
Mulțumesc frumos, Andra!
la 17.07.2020, 21:17
Mulțumesc frumos, Gaby!
la 17.07.2020, 21:44

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking