Ingrediente
- 1 piept de pui (cca. 250-300 g)
- 1 ceapa de marime medie
- 500 g ciuperci proaspete
- 2 catei mari de usturoi
- 4 linguri ulei
- 150 ml vin alb sec
- 200 ml apa
- 250 g smantana pentru gatit
- 1 lingurita patrika dulce
- 1 lingurita maghiran
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
Pieptul de pui il taiem fasii mai marisoare si le condimentam cu sare si piper.
Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar ciupercile le curatam si le taiem felii mai grosute.
Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si prajim pe ambele parti fasiile de piept de pui, le scoatem intr-o caserola si le pastram la cald.
Dupa ce am scos fasiile de piept, adaugam restul de ulei si cand s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, putina praf de sare si calim totul la foc mediu pana ce legumele incep sa se inmoaie, apoi adaugam ciupercile si dam focul la mare pana ce scade toata apa lasata de ciuperci.
Punem din nou pieptul de pui in tigaie si adaugam vinul, lasam sa fiarba la foc mare pana scade tot lichidul din tigaie. Presaram maghiran si paprika si pe final, apa impreuna cu smantana, lasam din nou la fiert pana se ingroasa, apoi condimentam dupa gust cu sare si piper, iar cand inchidem focul, presaram cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|