Ingrediente
- 1 piept de pui (600g)
- 5 cepe mari
- 300 g masline fara samburi
- 100 ml ulei
- 5 linguri pasta de tomate
- piper
- sare
Mod de preparare
Pieptul de pui se curata si se taie bucati.
Ceapa se curata si se toaca la robot, pana se face aproape pasta sau se da pe razatoarea fina.
Maslinele se spala in apa rece si se pun la scurs.
Se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa 4-5 minute. Se adauga maslinele si apa si se lasa la fiert. Se presara sare si piper si se adauga si pasta de tomate.
Bucatile de piept se prajesc intr-o tigaie, in 2 linguri ulei. Cand sunt prajite pe ambele parti, se adauga in cratita. Se mai fierbe totul 20 de minute, pana scade sosul sau se pune in cuptor.
Eu am introdus-o in cuptor pentru 30 de minute, pana a scazut sosul si a iesit uleiul deasupra.
Se mananca calda.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|