Piept de pui cu smantana si galuste de faina

Postat de RODIMUR in Pui
24 Sep 2017 | 5546 vizualizari
Piept de pui cu smantana si galuste de faina

O mâncare ce se face relativ ușor și repede și care are un gust foarte plăcut. Mie îmi place în mod special pentru că e cu smântână (de aceea fac mult sos) și cu găluște. Așadar nu mai e nevoie de garnitură și nici nu trebuie acrituri. De asemenea, se mănâncă fără pâine, ceea ce iarăși e bine, dacă avem, dintr-un motiv oarecare, un regim restricționat, în această privință. La acest fel de mâncare se fac găluște din făină și nu din gris.

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui (cel pe care l-am preparat eu avea 700 grame)
  • 2 cepe medii
  • 400 ml smântână groasă
  • 2 linguri de făină albă
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • Pentru găluște:
  • 3 ouă
  • 9 linguri de făină albă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se dezosează, se spală bine și se lasă la scurs, după care se feliază.

Se curăță cele două cepe, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și apoi se taie mărunt, după care se călesc în ulei suficient, pentru a nu se arde, ci pentru a deveni ca sticla.

Când ceapa a devenit transparentă, se călesc și feliile de piept de pui pe ambele fețe, până se albesc, după care se acoperă cu apă și se dă  cratița la fiert, la foc potrivit. Se spumuiește când este cazul și se completează cu puțină apă, când scade.

Între timp se amestecă făina cu smântâna cu atenție, ca să nu se formeze cocoloașe, după care se subțiază cu puțină apă.

Se fac găluștele de făină, din aceleași cantități ca cele din gris. Se bat bine cu sare și piper 3 ouă și se încorporează treptat 9 linguri de făină albă (câte 3 linguri pentru fiecare ou). Când compoziția s-a omogenizat, se formează găluștele și se toarnă cu grijă într-un vas cu apă sărată, clocotită. Se lasă găluștele la fiert, atât cât este necesar pentru a fierbe și a  deveni pufoase, după care se oprește focul de la aragaz și se scot într-o strecurătoare.

Când pieptul de pui este aproape fiert (fierbe repede, pentru că este o carne fragedă) se adaugă în cratiță găluștele de făină, fierte și scurse de apă și apoi se toarnă smântâna subțiată în cratiță. Se mai lasă mâncarea la fiert încă două-trei clocote, amestecând din când în când, ca să nu se prindă de fundul vasului. Se condimentează cu sare și piper după gust și se ia cratița de pe aragaz.

Mâncarea se servește caldă, fără pâine, garnitură, sau murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu smantana si galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas cu pui de tara si galuste

Postat de rocsi_1612

Papricas cu pui de tara si galuste

Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica separam copanelele de partea superioara. Eu am fiert carnea 30 de minute in oala sub presiune,...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie

Postat de bitza

Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie

Cum se prepara Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie Galustele: Oul se bate cu sare si piper si cu 2 linguri de apa rece,apoi se adauga treptat faina pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2017, 23:15
la 24.09.2017, 23:59
Si mie-mi place asa ceva
la 25.09.2017, 00:23
la 25.09.2017, 00:27
Mă bucur, Mihaela, că avem gusturi comune! Mie îmi place pentru gustul dulcișor, pentru sosul din smântâna și pentru găluște...
la 25.09.2017, 00:28
Mulțumesc frumos, Motănel!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking