Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 rosii medii(fara pielita si facute pasta)
- 200 ml lapte de cocos
- 2 lingurite rase de curry
- 1 varf de lingurita praf de chimion
- 1 varf de lingurita praf de coriandru
- 1 varf de lingurita scortisoara
- 1 varf de lingurita praf de ghimbir
- 100 ml vin alb sec
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Puiul se taie cubulete si se da cu sare si piper, apoi se prajeste in ulei de masline atat cat sa se rumeneasca putin. Apoi il scoatem pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, fara sa aruncam eventuale urme de ulei(daca mai este nevoie mai putem adauga o lingura de ulei) se pune ceapa si usturoiul taiate cat mai marunt si se calesc, fara ca ceapa sa prinda culoare. Se amesteca ghimbirul, scortisoara, coriandrul, chimionul si curry-ul apoi se pune peste ceapa si se amesteca bine.
Se adauga rosiile peste ceapa si se lasa si ele la calit 3 minute. Urmeaza vinul, iar dupa ce se evapora alcoolul din vin(2-3 minute) se adauga laptele de cocos. Amestecam bine.
Punem din nou puiul si putina apa(cateva linguri) si lasam la fiert cca 15-20 de minute pana cand puiul e gata, amestecand sa nu se prinda.
Se serveste cu orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos curry" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|