Piept de pui cu sos de nuci

Postat de miha in Pui
15 Oct 2009 | 5444 vizualizari
Piept de pui cu sos de nuci

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru sosul de nuci:
  • 100 g nuca
  • patrunjel
  • 1/2 ceapa
  • 1 felie paine neagra
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, boabele de piper si frunza de dafin.

Dupa ce-a fiert strecuram supa, iar carnea o desfacem in fasiute.

Peste felia de paine punem 2 polonice de supa, sa se inmoaie.

Punem intr-un blender nuca, patrunjelul, ceapa, felia de paine inmuiata si catelul de usturoi. Mixam foarte bine si adaugam si cca 1/2 de cana de supa, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte moale.

Uleiul de masline il amestecam cu boiaua de ardei si incorporam in sosul de nuci.

Adaugam si carnea stropita cu zeama de lamaie.

Se serveste cu paine prajita sau piadine aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fusilli cu sos Pesto si piept de pui

Postat de simona72

Fusilli cu sos Pesto si piept de pui

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Dupa fierbere, se strecoara pastele si se amesteca fierbinti cu 1 lingura sos...

Citeste continuarea

Piept de pui cu nuci caju

Postat de simona72

Piept de pui cu nuci caju

Puiul se curata, se spala, se zvanta si se taie cuburi potrivite ca si marime. Se pune uleiul la incins, se adauga 2 fire ceapa verde taiate rondele nu foarte subtiri, ardeiul capia taiat fasii....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2009, 00:19
Mmmm, ce de arome! e bun?
la 16.10.2009, 00:21
Si eu am fost reticenta draga Oana, dar a fost bun!
la 16.10.2009, 00:56
Foarte interesant!
la 16.10.2009, 01:23
cand ai timp de atatea retete si de unde le scoti? minunat
la 16.10.2009, 09:13
da foarte interesant ca de obicei, desi nu e o reteta pe gustul meu din cauza nucii sunt convinsa ca este deosebita pt cine iubeste nuca caci de fapt nuca e de fapt tot farmecul retete.
foarte interesant...auzi tu si noaptea gatesti?

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking