Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Postat de rocsi_1612 in Pui
11 Iun 2015 | 8754 vizualizari
Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Ingrediente

  • Pentru marinarea pieptului:
    • 1 piept de pui dezosat
    • sare
    • piper
    • boia dulce
    • 1/2 lingurita busuioc uscat
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita mustar dijon
    • 1 varf de lingurita praf de usturoi
    Pentru sos:
    • 1 borcan mic ciuperci taiate
    • 1 ceapa mica
    • 3 linguri cu varf smantana groasa
    • 1 lingura cu varf crema de branza
    • 2 linguri parmezan ras
    • sare
    • piper
    • 2 linguri ulei
    • 1 lingurita rasa cimbru uscat
    • 3-4 crengute marar verde

Mod de preparare

Prima data marinam puiul: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol punem toate condimentele mentionate la ingrediente, uleiul, mustarul si le frecam bine. Vom obtine o pasta in care punem bucatile de pui. Le amestecam bine, acoperim bolul si il dam la rece pentru cel putin o ora.

Sosul: Ciupercile le spalam, le punem intr-o sita 5 minute sa se scurga. Curatam ceapa, o tocam marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul, puneam ceapa, ciupercile si le sotam 2-3 minute. Punem 1/2 cana cu apa, sare si piper. Lasam sa scada la foc potrivit. Cand a mai ramas putina zeama, dam focul la mic adaugam smantana. O lasam sa dea primul clocot, apoi punem crema de branza, parmezanul si cimbrul uscat. Amestecam bine de tot, dupa ce a dat 4-5 clocote, luam sosul de pe foc.

Puiul il scoatem din figider, cand este aproape gata sosul. Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei. Rumenim bucatile de pui pe ambele parti, le scoatem pe un platou. Pieptul se serveste cu sosul pregatit si putin marar verde tocat, pe care il presaram deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quesadilla cu pui

Postat de rocsi_1612

Quesadilla cu pui

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet, il taiem bucati potrivite pe care o sa le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol amesteca mustarul, uleiul, putina sare si piper, boiaua...

Citeste continuarea

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Postat de mirela0911

Piept de pui cu spanac in sos de smantana

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2015, 20:08
Arata grozav Rocsicuta draga!
la 11.06.2015, 20:09
O bunatate!
la 11.06.2015, 20:10
foarte bun!
la 11.06.2015, 20:10
yaaammmiiiiiiiii! si eu vreau papica de-asta buna buna!
la 11.06.2015, 20:15
Multumesc mult Ruxy draga

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking