Piept de pui umplut cu orez

Postat de deyutzky in Pui
7 Sep 2016 | 5081 vizualizari
Piept de pui umplut cu orez

"Ziua cand imi rasfat nevasta"....n-am nevasta :)))) dar mi-ar placea ca iubitul sa ma rasfete si cu bunatatea asta! :P....recunosc ca m-a rasfatat pana acum si cu alte bunatati :D nu le-am postat eu, dar cu siguranta le voi posta pe viitor.  Deci...daca nu stiti cum sa mai gatiti pieptul de pui, va recomand sa incercati si aceasta reteta. Veti vedea mai jos ca ingredientele pentru orez sunt cat pentru o vrabiuta. :))))) Va spun din start ca eu am pregatit orez mai mult, dar mai jos va dau cantitati cat sa umpleti pieptul de pui si sa nu va ramana prea mult in plus, asta daca nu cumva vreti sa faceti si voi mai mult, cum am facut eu.    

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 4-5 linguri de faina
  • 4-5 linguri de pesmet
  • ulei pentru prajit
  • Umplutura:
  • 1/2 cescuta de orez(am folosit o ceasca mica de cafea)
  • 1/4 ardei galben
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1/4 morcov
  • 1 lingurita ulei
  • sare si piper dupa gust
  • putin zarzavat de la borcan

Mod de preparare

Intr-un vas mic punem legumele spalate si tocate marunt(ceapa, ardeiul, morcovul), uleiul si 2 linguri de apa si le lasam la inabusit cateva minute la foc mic.    Spalam orezul si il punem in vasul de pe foc, apoi il lasam la calit impreuna cu legumele aprox. 2-3 minute. Amestecam sa nu se lipeasca.    Adaugam o ceasca plina de apa, sare si piper dupa gust si, in cazul meu, zarzavatul. 
dam focul mare pana cand incepe sa clocoteasca. In momentul in care apa incepe sa fiarba, facem focul mic si acoperim vasul cu un capac.     Lasam la fiert aprox. 12 minute, inchidem focul si mai lasam acoperit inca 10 minute.   Dupa ce este gata se scoate pe o farfurie si se lasa la racit. Mie mi-a iesit o portie de orez. Pentru a umple pieptul de pui veti avea nevoie de doar cateva linguri.
Spalam pieptul de pui si il taiem in 2 pe verticala. Vom obtine 2 bucati groase pe care le vom taia pe orizontala, astfel incat sa obtinem 4 bucati de piept de pui. 
Batem bucatile de piept cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper.   Intr-un bol batem ouale cu putina sare si piper. In alte 2 vase separat punem faina si pesmetul. 
Umplem pieptul de pui cu orez, il rulam si il dam prin faina, ou si la urma prin pesmet.   Le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Focul trebuie sa fie potrivit.
Le lasam pana se rumenesc bine pe toate partile, apoi le scoatem pe servetele pentru se absoarbe uleiul.  
Va doresc Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de porc si pui

Postat de Moni_alex

Ardei umpluti cu carne de porc si pui

Se spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se taie marunt si se...

Citeste continuarea

Piept de pui umplut si rumenit

Postat de epurasha2bb

Piept de pui  umplut si rumenit

Se bate carnea cu ciocanul de snitele dar nu foarte tare.Se da cu sare si piper negru. Din cartofi fierti in apa cu putina sare se face un piure in care adaugam mustarul, oul, si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2016, 18:36
la 07.09.2016, 18:56
Ooooooo,ce bunătate!
la 07.09.2016, 19:42
taree bun ❤
la 07.09.2016, 20:09
la 07.09.2016, 20:25
Am facut si eu candva asa ceva dar al tau arata minunat

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking