Am lasat bucatile din porc, de seara in apa rece cu sare si otet. A doua zi, se spala in 2-3 ape reci. Le-am pus la fiert, la foc mic, impreuna cu ceapa, dafinul si ienibaharul, intr-o oala de 17 L, cam 8-9 ore. Am oprit focul si am lasat sa se raceasca, dupa care am scos bucatile din oala, am indepartat oasele si am strecurat zeama. Bucatile le-am impartit pe casolete. Usturoiul l-am pasat cu un polonic din zeama, am amestecat cu restul de lichid si am potrivit de sare. Am turnat-o in casolete.
Piftia mea din 27 decembrie 2016.
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Iata cum se prepara Reteta de piftie de curcan
După ce carnea de curcan s-a decongelat, am pus-o să stea în apă rece, mai bine de o jumătate de oră, ca să se elimine...
Taiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi spalam bine...