Piftie combinata

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
3 Ian 2015 | 6714 vizualizari
Piftie combinata

Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem probleme ... ) .

Ingrediente

  • pieptul si pulpele de la o pasare de curte ( evident, eu am folosit de cocoş :))) )
  • 12 picioare de pasare de curte ( am avut de unde, ca am taiat in ultima luna mai mult de 20 de cocosi :)) )
  • 1 picior de porc
  • o ureche de porc fiarta si afumata
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

In vasul sub presiune, punem la fiert carnea ( mai putin urechea, deoarece aceasta este deja fiarta ) si legumele ( curatate si spalate ), impreuna cu 2 linguri de sare. Apa trebuie adaugata doar cat sa acopere carnea. 

Punem capacul si lasam sa fiarba 35 minute din momentul in care vasul incepe sa suiere. Oprim focul, lasam 30 minute sa scada  total presiunea din vas, apoi deschidem capacul si  scoatem intr-un alt vas carnea si legumele, sa se racoreasca. 

Cat timp se raceste carnea, curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam in zeama de piftie . Gustam zeama si potrivim gustul de sare, iar daca e cazul, mai adaugam usturoi. 

Cand temperatura permite, curatam carnea de pe oase si o portionam in bucati potrivite. 

Strecuram zeama de piftie si adunam bine grasimea care se ridica la suprafata. 

Morcovul fiert il taiem rondele .

In castronele sau vase suficient de adanci , asezam bucatile de carne de pasare, dar si bucati de ureche de porc afumata. Acoperim cu zeama si decoram cu rondele de morcovi si frunze de patrunjel verde.

Dam vasele la rece 3-4 ore, pana ce piftia se incheaga bine  si nu curge daca intoarcem vasul . 

Se poate servi presarata cu boia de ardei ( am vazut pe site modul asta de servire si a fost prima data cand am incercat combinatia, dar mi-a placut  :))  )

Partea cu mamaliga n-o incerc, noi tot cu paine mancam piftia :)))) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie combinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Racitura combinata de pui si de porc

Postat de ctlina

Racitura combinata de pui si de porc

Se curata ceapa si morcovii. Spalam carnea, o punem in oala sub presiune. Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2015, 18:14
Fac si eu maine, dar de porc
la 03.01.2015, 18:16
De porc am mancat la mama mea , dar parca m-am dezobisnuit
la 03.01.2015, 18:18
Eu nu am avut deloc de sarbatori si voi face maine
la 03.01.2015, 18:28
Mai am doar o portie, ca am si dat Dar mai fac, ca am cu ce )
la 03.01.2015, 18:29
Am vrut sa continui tipsul de aici su ce ziceam mai devreme pe wall, dar n-am stiut cum sa scriu ca sa nu radeti de mine ))))))))))))

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking