Piftie de porc

Postat de elucubratiiculinare in Porc
12 Feb 2018 | 3855 vizualizari
Piftie de porc

Ingrediente

  • 1 picior de porc
  • 1 ureche de porc
  • 1/2 kg carne de porc
  • 10 capatani de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine si se pregateste carnea pentru pus la fiert. Intr-o oala mare se pune carnea, piciorul si urechea la fiert. Se pune apa sa treaca cu vreo doua palme deasupra carnii. Cand se ridica spuma, se curata cu o lingura cu gauri. Se lasa ~ 4 ore la fiert. Daca nu doriti sa aiba grasime, trebuie sa o lasati de pe o zi pe alta, undeva la rece sa se inchege grasimea. A doua zi, se strange toata grasimea de deasupra si se mai pune la fiert pana da un clocot.
Carnea se scoate, se curata bine dupa oase si se potrivesc bucatile. In zeama ramasa am pus cateii de usturoi pisati, am potrivit-o de sare si se vantura cu polonicul.
Se pregatesc cateva recipiente, cu capac (ca sa nu va miroasa in frigider numai a usturoi). Se pun bucatile de carne rasfirate si se toarna peste ele zeama strecurata. Se pun la frigider cel putin 24 ore. Nu are cum sa nu se inchege!!! Secretul este urechea de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piftie de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de katty

Piftie de porc la slow cooker Crock-Pot

Taiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi  spalam bine...

Citeste continuarea

Racituri din urechi si adidasi de porc

Postat de mihaelar63

Racituri din urechi si adidasi de porc

Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2018, 17:33
Buna!
la 12.02.2018, 17:38
la 12.02.2018, 17:58
la 12.02.2018, 18:25
Bună!
la 12.02.2018, 19:47
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking