Ingrediente
- 1/2 capatana de porc
- 4 adidasi de porc( copite)
- 1 buc. rasol de porc
- 5 l de apa
- 1 lingura de sare
- 2 capatani de usturoi
- piper boabe
- 2 morcovi
- 1 ceapa
Mod de preparare
Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici.
Lasam bucatile de carne in apa rece 1-2 ore pentru a se scurge sangele.
Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite cu o palma deasupra. Punem vasul cu carnea la fiert, la foc mare pana incepe sa clocoteasca si se formeaza spuma.
Indepartam bine spuma, reducem intensitatea focului la minim si lasam carnea sa fiarba pana se desface singura de pe oase.
Cand incepe sa se patrunda, adaugam sarea, cateva boabe de piper si legumele curatate si taiate sferturi.
Dupa ce carnea este bine fiarta, scurgem zeama printr-o strecuratoare deasa si o lasam sa se tempereze 10 minute. Curatam usturoiul, il pisam cu putina sare ca pentru mujdei si il adaugam in zeama de piftie.
Portionam carnea in boluri, sau castroane.
Lasam lichidul sa ia gust de usturoi 10-15 minute, apoi il strecuram bine si il punem peste carnea din vase.
Dam vasele la rece de pe o zi pe alta, pentru a se gelifia lichidul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|