Ingrediente
- cocos mic si nu prea gras de tara
- apa cat sa acopere carnea
- sare
- 5-6 boabe de piper
- 4 catei usturoi
- 2 oua fierte
- o sfecla rosie fiarta si data prin razatoare
- Pentru ornat
- o felie de parizer sau sunca presata
- cuisoare
- boabe de piper
- rondele de morcov
- ceapa verde
- salata verde
Mod de preparare
Sfecla se pune intr-un castron si se adauga o cana cu apa, se amesteca bine.
Oualele se curata de coaja, apoi se adauga in castronul cu sfecla, pentru a da oualelor tenta de roz.
Spalati bine cocosul apoi, cu un prosop de bucatarie, inlaturati bine apa de pe el.
Treceti cocosul pe deasupra flacarii si spalati-l din nou sub jet de apa.
Portionati carnea si puneti intr-o oala cu apa atat cat sa acopere carnea si puneti la fiert.
Inlaturati spuma care se formeaza.
Adaugati boabele de piper.
Micsorati flacara la minim si lasati sa fiarba 3-4 ore, in functie cat de tanar e cocosul.
Scoateti carnea de pe oase si puneti -o intr-un bol.
In supa ramasa adaugati usturoiul zdrobit si lasati 2o minute.
Inlaturati grasimea de la suprafata cu un servetel sau aplicati metoda de la reteta precedenta de piftie, metoda o gasiti aici
Treceti supa printr-o sita, potriviti de sare si adaugati peste carnea din bol.
Ornati oualele dupa bunul plac si asezati-le cu grija.
Dati la rece pana se prinde racitura.
Piftia este gata !
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie Purcelusii veseli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|