Ingrediente
- 800 g carne de curcan
- 200 g orez
- o ceapa
- un morcov
- 1 ardei gras rosu si verde
- 2 rosii
- sare
- piper
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Carnea de curcan o punem la fiert cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cand a fiert, o lasam sa se racoreasca , o alegem dupa oase si o taiem bucatele.
Legumele le curatam, le spalam si le taiem cubulete.
Intr-o cratita adugam uleiul si cand se incalzeste adaugam ceapa, morcovul si ardeiul.. Dupa 3-4 minute adaugam si rosiile.Orezul il curatam de impuritati , il spalam si il adugam si pe el peste legume. Ametecam sa nu se lipeasca , adaugam doua polonice cu supa in care a fiert carnea, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic. Pe masura ce lichidul se evapora mai adaugam treptat cate un polonic de supa, pana ce orezul a fiert. Condimentam cu sare si piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|