Ingrediente
- Pentru pilaf:
- 1 cub concentrat de legume
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa
- 275 grame orez (eu am folosit un mix de orez alb si salbatic)
- Pentru carne:
- 300 grame muschi de porc taiat fasii
- 400 grame praz
- 1 ardei rosu
- Pentru marinada:
- paprika afumata
- suc de lamaie
- ulei de masline
- pudra de ceapa
- pudra de usturoi
- pudra de cumin
- pudra de coriandru
- putina scortisoara pudra
- ghimbir pudra
- cuisoare pudra
- sare
- piper
Mod de preparare
Se amesteca toata ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.
Se dizolva cubul concentrat in 600 ml de apa fierbinte.
Se toaca ceapa marunt, prazul rondele si ardeiul fasii.
Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa 3 minute, la foc mediu. Se adauga orezul, se amesteca 1 minut, apoi se adauga supa obtinuta anterior. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera si se lasa sa fiarba 12 minute.
Intr-o alta tigaie, se incalzeste restul de ulei si se soteaza carnea, la foc mare 5 minute. Se adauga prazul si ardeiul rosu si se mai calesc 5 minute.
Se serveste impreuna cu pilaful.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu fasii de carne de porc in stil oriental" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|