Pilaf cu praz si ciuperci

Postat de claudiaO in Mancare copii
22 Noi 2019 | 6693 vizualizari
Pilaf cu praz si ciuperci

Ieri am plecat de la servici cu gandul al pilaful Oanei https://www.bucataras.ro/retete/pilaf-de-post-cu-ciuperci-81960.html. Asa ca am trecut pe la magazin si am luat cate ceva ca sa fac pilaf. Multumesc Oana pt minunata reteta.

Ingrediente

  • 250g orez pt pilaf
  • 2 fire de praz
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 radacina de patrunjel - ca un am gasit morcov
  • 1 leg patrunjel verde
  • 500 g ciuperci brune
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei pt ciuperci
  • 2 linguri ulei pt legume
  • sare, piper si secretul gustului 1 lingurita , 1 vf de cutit de boia dulce
  • 1 l apa/supa

Mod de preparare

Incepem cu legumele. Prazul il curatam si il taiem rondele. Il punem la calit in ulei. Radacina de patrunjel o dam pe razatoarea mare - o adaugam si pe ea in cratita langa praz. Ardeiul spalat si curatat de seminte il tocam cubulete - hop si el in cratita...o nebunie de culori acolo!

Lasam sa se inmoaie putin, apoi adaugam orezul spalat in multe ape (vreo 6), saram piperam, punem si boiaua, adaugam apa sau supa daca avem  (eu am pus apa) si dam la cuptor vreo 20 min.

Intre timp pregatim ciupercile, pe care, dupa ce le-am spalat intrun jet de apa, le-am tocat felii potrivite. Le calim in ulei amestecat cu unt, pana scade zeama lasata. Indepartam de pe foc cand mai avem vreo 2 linguri de zeama, ca sa dea gust la pilaf.

Scoatem orezul, adaugam ciupercile si patrunjelul tocat si mai lasam 5 min la cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu praz si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

Postat de Valclaudia

Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele. Taiem coditele, le trecem prin robot. Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din...

Citeste continuarea

Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite

Postat de Valclaudia

Pilaf de orez cu praz si ciuperci prajite

Ciupercile Pleurotus se curata, se spala si se taie fasii. Punem ciupercile in tigaie antiadereta, adaugam 2-3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust si lasam la foc pana scade apa lasata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2019, 08:48
la 22.11.2019, 09:28
Bun pilaful cu orice!
la 22.11.2019, 09:36
Bun!
la 22.11.2019, 09:42
la 22.11.2019, 15:52
Bună mâncărică de post!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking