Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului

Postat de vasimur in Mancaruri de post
20 Mar 2019 | 9009 vizualizari
Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului

Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului Pilaful cu urzici este o rețetă ușor de pregătit în Postul Paștilor și nu numai. Această perioadă se suprapune cu sezonul urzicilor, primăvara. Vremea este încă destul de rece și nu prea s-au făcut. Am avut însă noroc că am găsit la piață, așa că m-am gândit să fac un pilaf cu urzici, de post!

Ingrediente

Ingrediente pentru Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului:

  • 1 grămăjoară de urzici (cca 150-200g)
  • 1 cană cu orez (cca 150-200g)
  • 1-2 cepe medii
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 rădăcină de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel (opțional)
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • 1 legătură de mărar sau pătrunjel verde, tocat mărunt
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce, după gust (opțional)

Mod de preparare

 Cum se prepara Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului:

Într-un vas potrivit, punem apă la fiert, cu puțină sare. Curățăm urzicile și le spălăm în apă rece, din mai multe ape. Scoatem urzicile cu o unealtă de spumuit sau cu mâna (pentru ca eventualele impurități să rămână la fundul vasului) și le punem în apa fierbinte, ca să dea câteva clocote (fără capac ca să rămână verzi!). Le scoatem cu unealta de spumuit și le punem la scurs până ce se răcesc. Când s-au răcit, le tocăm mărunt iar dacă nu sunt prea mari, putem să le lăsăm și întregi. Păstrăm apa în care au fiert urzicile deoarece vom folosi din ea, pentru fiert orezul.

Între timp alegem orezul și-l spălăm în apă rece, pentru a îndepărta amidonul în exces! Eu obișnuiesc să-l mai las cca 5 minute în apă rece, la înmuiat. Astfel bobul de orez se va umfla și va vierbe mult mai repede! Strecurăm orezul. Punem 3 căni din apa în care au fiert urzicile și când dă în clocot adăugăm orezul și-l lăsăm să fiarbă cam 5-7 min. Când orezul este aproape fiert, îl strecurăm (eventual clătim cu apă rece dacă nu ne place să fie lipicios).

Curățăm ceapa și morcovul și le spălăm bine. Ceapa tăiată mărunt o călim împreună cu usturoiul pisat, doar pînă ce se înmoaie și devine ca sticla. Dăm morcovul prin răzătoarea mare și-l sotăm împreună cu ceapa și usturoiul, cca 5 minute. Eu nu am mai pus și pătrunjel rădăcină.

Într-un vas potrivit, punem mixtul de ceapă, usturoi și morcov împreună cu orezul și o cană din apa în care au fiert urzicile și lăsăm să fiarbă la foc mic, cel mult 5 minute (deoarece toate ingredientele sunt aproape gătite și trebuie doar să se omogenizeze). Când sunt gata, adăugăm urzicile și verdeața și mai dăm un clocot. Asezonăm cu sare, piper și eventual boia de ardei, după gust.  Oprim focul și punem capacul deoarece orezul se va mai umfla în aburii din vas.

Pilaful cu urzici se servește atât cald cât și rece. Poftă bună!

Delicioasa este si reteta de Orez cu urzici la cuptor , dar reteta de Pate de urzici este unul din cele mai bune pateuri vegetale facute si testate de mine.

Va recomandam si reteta de Urzici cu usturoi si hrean

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pateu vegetal de linte

Postat de mirela0911

Pateu vegetal de linte

Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute. Intre timp, se...

Citeste continuarea

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Postat de rocsi_1612

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita. Intr-o oala punem apa,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 20.03.2019, 17:15
Foarte bune!
la 20.03.2019, 17:23
la 20.03.2019, 17:51
Azi ne-a facut soacra-mea urzici simple ! Bune si cu orez!
la 20.03.2019, 20:21
Ieri a facut si mama ciorba, dar lor le place si pilaful cu urzici si urzicile cu oua, cand nu este post!
la 20.03.2019, 20:59
Mulțumesc, dragi prieteni!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking