Pilaf cu urzici si leurda

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
18 Apr 2019 | 3457 vizualizari

Prima mâncare cu urzici pe care am făcut-o în ținerețe a fost pilaful cu urzici, la îndemnul colegelor mele, care spuneau că este foarte bun. Atunci (ca și acum!) fost o mare problemă curățarea urzicilor și spălarea lor, dar când mâncarea a fost gata, a trebuit să le dau dreptate. Era foarte bun, cald, sau rece și parcă nu mă puteam opri din gustat. Mai mâncasem până atunci borș cu fasole și urzici, pentru că făcea mămica, dar pilaful este și mai bun... În ultimul timp am început să folosesc leurda (pe  care, de asemenea, am descoperit-o târziu) și acum am asociat-o, sub formă de pastă și pilafului cu urzici. Inițial voisem să fac un sos de leurdă, însă m-am răzgândit și l-am lăsat sub formă de pastă. Practic, n-ar mai fi trebuit decât să subțiez puțin pasta, dar mi s-a părut că nu mai era nevoie, la ce-mi trebuia mie...

Inapoi la reteta

Comentarii (17)

la 25.04.2019, 09:04
Mulțumesc frumos, Dantes!
la 10.02.2021, 13:03
Ce combinatie faina !!! Nu stiu cum mi-a scapat !!! !!!!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking