Pilaf cu urzici si leurda
Postat de RODIMUR in Mancaruri de post 18 Apr 2019 | 3457 vizualizari
Prima mâncare cu urzici pe care am făcut-o în ținerețe a fost pilaful cu urzici, la îndemnul colegelor mele, care spuneau că este foarte bun. Atunci (ca și acum!) fost o mare problemă curățarea urzicilor și spălarea lor, dar când mâncarea a fost gata, a trebuit să le dau dreptate. Era foarte bun, cald, sau rece și parcă nu mă puteam opri din gustat. Mai mâncasem până atunci borș cu fasole și urzici, pentru că făcea mămica, dar pilaful este și mai bun...
În ultimul timp am început să folosesc leurda (pe care, de asemenea, am descoperit-o târziu) și acum am asociat-o, sub formă de pastă și pilafului cu urzici. Inițial voisem să fac un sos de leurdă, însă m-am răzgândit și l-am lăsat sub formă de pastă. Practic, n-ar mai fi trebuit decât să subțiez puțin pasta, dar mi s-a părut că nu mai era nevoie, la ce-mi trebuia mie...
Inapoi la reteta
|