Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
13 Dec 2015 | 4754 vizualizari
Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar

Mancare de post

Ingrediente

Pentru pilaf:

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 dovlecel cu coaja inchisa la culoare
  • 3 linguri ulei de masilne
  • sare de Himalaya
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 1 lingura legume deshidratate
  • piper macinat dupa gust
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani apa plata
  • patrunjel verde
  • seminte de susan

Pentru salata:

  • 1 varza medie
  • sare de Himalaya
  • 2 linguri ulei de masline
  • marar verde
  • otet aromatizat cu capsuni
  • 1 lingurita zahar brun
  • seminte de susan

   

Mod de preparare

Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt.

Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic.

Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie.

Taiem capetele dovlecelului, apoi il trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam dovlecelul peste ceapa calita, bobitele de mustar,legumele desidratate, piper si sare dupa gust si calim alte 10 minute.

Adaugam orezul, punem 1 cana de apa plata, lasam sa scada apa, apoi o adaugam si pe a doua.

In tot acest timp amestecam des in pilaf sa nu se prinda de cratita.

Punem si ultima cana cu apal plata, reducem la minim focul, lasam pana se umfla orezul , apoi oprim focul, presaram verdeata si acoperim cratita cu un capac.

Pentru salata spalam varza, o tocam marunt.

O punem intr-un castron, adaugam doua linguri ulei de masline, sare de Himalaya dupa gust, 1 lingurita zahar brun, otet aromatizat cu capsuni, marar verde si amestecam.

La servire presaram peste salata si peste pilaf seminte de susan si patrunjel uscat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu dovlecel si salata de varza cu marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Vărzări

Postat de panacris

Vărzări

 Maricica, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu la aluaturi dospite. În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute de post

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute de post

Spalam ciupercile usor sa nu le rupem, indepartam cozile si le punem pe un servet sa se scurga. Cozile ciupercillor le taiem bucati mici.  Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2015, 16:50
la 13.12.2015, 16:52
la 13.12.2015, 16:55
Minunat, dar cu un amendament, eu mănânc cu o paritate de 1/1 salata cu orezul, că-mi plac tare mult acriturile.
la 13.12.2015, 16:56
Bun bun
la 13.12.2015, 17:34
Ce super arata!!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking