Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant

Postat de ionix in Pui
15 Oct 2009 | 26080 vizualizari
Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant

sotul meu si-a dorit sa manance pipote prajite asa cum manca la bunica lui... asa ca, am incercat s-o fac si pe asta...

Ingrediente

  • 500 g pipote
  • o ceapa galbena mica
  • 3 catei usturoi
  • 7-8 linguri de ulei
  • 4 linguri cu apa
  • sare piper
Pentru sos:
  • 1 ardei capia
  • 4-5 catei usturoi
  • jumatate de ardei iute (depinde cat e de iute)
  • 4-5 rosii sau o cutie de rosii decojite
  • 2 linguri cu ulei
  • sare piper, busuoic
  • 5-6 linguri cu apa

Mod de preparare

Pipotele se spala bine si se curata de eventualele pielite ramase aiurea.

Se dau intr-un clocot pentru a iesi sangele din ele si apoi se pun la fiert cu ceapa intreaga. Trebuie luata spuma din cand in cand pentru a nu murdari pipotele.

Cand s-au fiert se pun intr-o tigaie cu uleiul incins in prealalabil, se sareaza, pipereaza si se adauga si usturoiul taiat rondele fine. Cand incep a se praji se adauga cate o lingura de apa. se lasa pana se rumenesc un pic.

 

Intr-o craticioara se pune uleiul la incins peste care se pune ardeiul capia taiat cubulete, usturoiul si ardeiul iute taiat cubulete. Se lasa cateva secunde iar apoi se pun rosiile decojite taiate cubulete mici si apa.

Cand incepe a da in clocot se sareaza dupa gust, pipereaza si se pune si busuiocul.

Se serveste drept sos langa orice carne prajita.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de pui prajite cu sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta

Postat de Constelatialeu

Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta

Mai intai am pus fasolea fideluta la fiert in apa cu sare,dupa ce a fiert am scurs-o de apa si am adaugat-o peste legumele mexicane dezghetate.Am pus o cratita pe foc,am lasat-o sa se incinga,am...

Citeste continuarea

Curry de pui

Postat de licurici_lra

Curry de pui

Pieptul de pui se spala, se usuca, se taie felii si se da cu sare si piper. Intr-o tigaie inalta, se pune uleiul impreuna cu praful de curry. Dupa 1 min, se adauga ceapa feliata subtire si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2009, 15:31
oaaaaiileee, ce-as mai manca si eu!!
la 15.10.2009, 16:10
iam iam si cu o mamaligutza e si mai delicioasa
la 15.10.2009, 17:52
@Anca... s-a terminat de foarte mult timp am facut-o saptamana trecuta dar n-am avut timp s-o postez... daaar, data viitoare cu mare drag iti trimit , cu gandul, o portie...
la 15.10.2009, 17:53
@Ramo... Asa-i asa-i... eu as manca mamaliguta cu orice
la 15.10.2009, 19:20
arata super , mama ionix ce portie uriasa vezi sa nu te ingrasi(glumesc) , dar sa stii ca si eu imediat dupa cema casatorisem ma ingrasasem in 2 ani vreo 10 kg numai ca imi dadeam interesul sa gatesc toata ziua mult si bine si manca si eu f mult, acum le-am slabit in ultimii ani la loc...
le-ai fiert destul de mult inainte pipotele de nu au ramas tari elastice? nu am mancat pana acum pipote prajite cu usturoi cred ca sunt buneeee, ia sa o fac si eu reteta o data , suna bine!!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking