Piure de cartofi cremos si pufos

Postat de CameliaComan in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2016 | 11244 vizualizari
Piure de cartofi cremos si pufos

M-am uitat saptamana trecuta la emisiunea ''Chefi la cutite" si tare mi-a facut pofta Scarlatescu cu piureul lui de cartofi. :) Am invat cateva trucuri de la chefi si astfel mi-am imbunatatit piureul. A iesit foarte pufos si cremos. Prietenul meu a zis ca este cel mai bun piure de cartofi pe care la mancat pana acum. :) 

Ingrediente

  • 7 cartofi
  • 150-200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput punem intr-o oala apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Curatam bine cartofii iar apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugam cartofii. Ii lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie cartofii gata, trebuie sa punem la incalzit intr-o craticioara laptele si untul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste untul. Dupa ce s-au fiert scurgem apa si ii punem intr-un bol sau pe o farfurie. Strivim cartofii cu un pasator sau cu furculita. Cu un polonic punem amestecul de lapte si unt in piure (amestecul trebuie sa fie cald). Punem amestec de lapte si unt pana piureul capata o compozitie cremoasa si pufoasa. Pentru noi este piureul perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cremos si pufos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv spirale cu branza si masline

Postat de mirela0911

Aperitiv spirale cu branza si masline

Se prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine...

Citeste continuarea

Gogosele de cartof

Postat de Constelatialeu

Gogosele de cartof

Mai intai punem cartofi la fiert in coaja,dupa ce au fiert se lasa la racit se curata de coaja si apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu branza.Dupa ce am dat la masina cartofii si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2016, 20:51
E super bun!
la 12.04.2016, 20:52
Ce pufosenie ..Dar totusi, nu e prea mult unt?
la 12.04.2016, 20:56
Din cate am inteles untul este secretul pentru un piure delicios. Si eu am crezut ca este mult unt dar la 1 kg de cartofi cred ca este cantitatea potrtivita.
la 12.04.2016, 20:57
Daca-s mari cartofii nu e mult, desi in poza nu par asa mari
la 12.04.2016, 20:58
Pufos si fin!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking