Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata
Postat de merisor67
Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme. Îi...
Citeste continuareaAstazi este zi de sarbatoare nationala in Andora. Este ziua sfintei Notre Dame de Meritxell, principala sărbătoare religioasă a Principatului. Trinxat este o mancare catalana tipica din Andorra compusa din sunca de porc, varza si cartofi. https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/piure-de-cartofi-cu-varza-si-bacon.html
Ingrediente
Mod de preparareIndepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Curatati cartofii, taiati-i bucatele si puneti-i la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt. Sfaramati cartofii cu o furculita. Amestecati cartofii cu varza si sunca. Condimentati cu sare si piper. Formati 'chiftele' si presarati deasupra paprika. Colorati usturoiul tocat in uleiul incins si puneti la prajit galetele de cartofi. Acoperiti si gatiti la foc potrivit 10 minute. Intoarceti galetele si prajiti si pe cealalta parte. Intre timp prajiti feliile de bacon intr-o tigaie fara grasime. Serviti 2 galete si o felie de bacon. Pofta Buna ! Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu varza si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|
Postat de merisor67
Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme. Îi...
Citeste continuareaPostat de Satisfyyourcravings
Se incalzeste uleiul de masline/untul intr-o tigaie/oala incapatoare (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea de vita pe toate partile, 3-4 minute pe parte, adaugand ulei/unt daca mai...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|