Ingrediente
- 700 g de dovleac
- 3 cartofi mijlocii
- 1 morcov
- sare, piper, nucsoara
- boia de ardei
- patrunjel tocat
Mod de preparare
Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul.
Se taie cubulete.
Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10 minute de cand incepe sa suiere.
Scurgem legumele (pastram apa ).
Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara, boia de ardei.
Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa).
Puteti sa-l puneti intr-o tava (sau forme individuale) care merge la cuptor si sa-l lasati 10-15 minute la 200°C.
Decorati cu patrunjel tocat.
Serviti cald cu o salata verde asezonata cu sos vinaigrette.....este simplu si delicios.
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|