Piure de spanac cu ardei copt

Postat de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri
15 Iul 2016 | 3479 vizualizari
Piure de spanac cu ardei copt

   Spanacul este intotdeauna o alegere sanatoasa pentru o garnitura. De data aceasta am ales sa-i adaug in compozitie 2 ardei copti, pentru un plus de aroma.    Foarte bun rezultatul! Va invit sa incercati.

Ingrediente

  • 900 g spanac congelat
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 ardei capia
  • sare, piper

Mod de preparare

   Ardei spalati se pun la copt in cuptor.

   Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert, scurgeti spanacul foarte bine de toata apa/zeama.

   Intr-o tigaie puneti cele 4 linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul. Cand acestea s-au inmuiat adaugati spanacul scurs complet. Amestecati energic sa se omogenize. Gatiti spanacul la foc mic pana scade absolut toata zeama. Cand nu mai este zeama deloc adaugati sare, veti observa ca isi mai lasa iarasi un pic de zeama.

   Intre timp, curatati ardeii copti de coaja si maruntiti-i cu un blender vertical. 

   Adaugati si ardeii peste spanac si mai gatiti pentru 10 minute.

   Asezonati cu sare si piper.

   Serviti ca si garnitura!

   Sa aveti pofta!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv rulada cu crema de branza

Postat de panacris

Aperitiv rulada cu crema de branza

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si branza

Postat de lucy2002

Aperitiv rulada cu spanac si branza

Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2016, 10:10
Bun!
la 15.07.2016, 10:17
la 15.07.2016, 10:35
Imi place!
la 15.07.2016, 13:09
bun!
la 15.07.2016, 14:59
Bun,bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking