Pizza - asa cum o fac eu - home made by Carmen

Postat de carmen in Pizza
23 Ian 2015 | 3619 vizualizari
Pizza - asa cum o fac eu - home made by Carmen

Povestea pizzei mele a inceput inca de pe vremea lui Ceausescu. In decursul anilor am testat tot felul de retete si m-am oprit la varianta personala mega imbunatatita.

Ingrediente

  • faina 1 kg
  • drojdie un cub de 5- 60 grame
  • sare 1 lingurita
  • zahar 3 lingurite
  • ulei - aproximativ 100 ml
  • apa sau combinatie apa si lapte 500 ml
  • topping dupa gusturi si preferinte (adica umplutura)

Mod de preparare

Trantesc fix 1 kila de faina in castron si fac o gaura in mijloc unde arunc cu dragoste 3 lingurite de zahar tos si faram un cub de drojdie de 50 grame Budafok. Habar nu am avut ca asa o cheama. D'aia galbena. Umplu fix o sticla de juma de litru pana sus cu apa calda, acu in post sau juma /juma lapte si apa sau cum da Dzeu si bunul frigider cand e fara post si mestec apa cu drojdia si zaharul acolo local ca n-o sa murdaresc altceva, cand la vase -bleah, nu-mi place! Adica fac ceea ce se numeste maia si lasa asa pret de 10 minute, sa zic, sa creasca. Atentie sare nu trebuie sa atinga drojdia ca incetineste cresterea. Maiaua mea e vesela se vede in poze. Odata ce mi-a zambit coana Maia, trec la  saturat faina cu restul de apa si pun si  sarea 1 lingurita pe faina uscata. Mai scriu ca sa subliniez : Pentru tinerele mele cititoare sarea nu are voie sa aibe contact direct cu drojdia care uita sa-si mai faca datoria repede.  Ca sa pot face pozele, se vede ca mi-am mazgalit mana prin castron si dreapta. Ce de sacrificii! Apoi am pus pe rand 4 pumnisori de ulei. Pozele vorbesc. Am continuat mangaierile cu coca pana a ramas si mana si castronul curat. Am inchinat aluatul cum m-a invatat bunica si i-am dat pauza dar numai lui caci eu m-am dus la maretul friguder sa vad ce-mi da.

Faza 3.

 Am maruntit, am razuit, am pregatit tavile si mi-am amintit de suportul pe care nu l-am folosit niciodata ca nu avea loc in cuptor. Eh, acum am ca am imbogatit bucataria cu un mega cuptor electric. Pot face si varianta de post sau vegetariana precum si cea clasica, daca vreti si priviti pozele cu atentie veti descoperi diferentele. 

A trebuit sa actionez ventilatia si cum nu vrea 280 grade, maxim ce poate la alte programe, am setat  doar 205 - deci se va lungi timpul.  De mirosit nu va spun ce se simte in casa si pe la vecini. Ai mei oricum sunt obisnuiti sa injure ca ma apuca coptul numai pe la ore bune de stimulat sucurile gastrice.

Sunt sigura va nu aveti cum sa dati gres asa ca va pupez si va doresc spor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza - asa cum o fac eu - home made by Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu vinete

Postat de vio_dreams

Pizza cu vinete

Taiem vanata felii cat mai subtiri. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga. Le punem pe grill-ul uns cu doua linguri de ulei de masline si le lasam sa se faca pe ambele parti. Curatam...

Citeste continuarea

Pizza rapida pe lipie libaneza

Postat de AlexTeacher

Pizza rapida pe lipie libaneza

Pune lipia libaneza in tava si unge-o cu sos de rosii. Taie apoi mozzarella cubulete si distribui-o egal pe lipie. Adauga peste aceasta rosiile uscate, busuiocul, sarea si piperul. Incinge...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2015, 16:06
pizzzzzaaaaaa
la 23.01.2015, 16:07
Apetisanta
la 23.01.2015, 16:07
Imi dai si mie o felie? Imi e atat de foame
la 23.01.2015, 16:18
E de bine dacă te-ai apucat de gătit
la 23.01.2015, 16:27
Ai facut nu te-ai incurcat Imi place cum ai descris modul de preparare!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking