Aluat de pizza - Rețeta de bază

Postat de Bucataras in Pizza
8 Oct 2024 | 173 vizualizari

Descoperă cum să prepari un aluat de pizza perfect acasă. Cu doar câteva ingrediente simple, vei obține un aluat perfect, ideal pentru orice tip de pizza. Pentru a pregăti acest Aluat de pizza - Rețeta de bază, ai nevoie de doar câteva ingrediente: făină, apă, drojdie, sare și ulei.  

Ingrediente

  • Ingrediente Aluat de pizza - Rețeta de bază
  • 500 g făină de grâu
  • 7 g drojdie uscată
  • 250 ml apă călduță
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Cum se prepara acest Aluat de pizza - Rețeta de bază:

Într-un bol, pune făina, fă un locaș și adaugă puțină apă călduță. Adaugă zahărul și drojdia, amestecă puțin cu o lingură din lemn și lasă deoparte pentru 10 minute.

După cele 10 minute, adaugă uleiul, sarea și restul de apă.  Amestecă totul bine, apoi începe să frămânți aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină. Frământă aproximativ 10 minute până când aluatul devine neted și elastic.

Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit într-un loc cald pentru 1-1.5 ore, până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină, în forma dorită pentru pizza ta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza - Rețeta de bază" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Postat de bucatarasa

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza Intr-un bol mare, amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia. Lasa compozitia sa se odihneasca timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2024, 13:54
la 08.10.2024, 15:40

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking