Ingrediente
- Ingrediente Aluat de pizza - Rețeta de bază
- 500 g făină de grâu
- 7 g drojdie uscată
- 250 ml apă călduță
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Cum se prepara acest Aluat de pizza - Rețeta de bază:
Într-un bol, pune făina, fă un locaș și adaugă puțină apă călduță. Adaugă zahărul și drojdia, amestecă puțin cu o lingură din lemn și lasă deoparte pentru 10 minute.
După cele 10 minute, adaugă uleiul, sarea și restul de apă. Amestecă totul bine, apoi începe să frămânți aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină. Frământă aproximativ 10 minute până când aluatul devine neted și elastic.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit într-un loc cald pentru 1-1.5 ore, până își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină, în forma dorită pentru pizza ta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza - Rețeta de bază" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|