Pizza Calzone

Postat de vasimur in Pizza
11 Aug 2018 | 4216 vizualizari
Pizza Calzone

Pizza este mâncarea preferată a multor oameni, deoarece este foarte gustoasă și poate fi preparată ușor și acasă. De obicei, pizza Calzone are forma unui corn, dar se poate face și în formă de triunghi sau semicerc și se prepară cu șuncă, mozzarella și sos de rosii. Puteți să o preparați însă cu orice ingrediente aveți la îndemână, prin frigider. Din ingredientele de mai jos au rezultat două pizza Calzone (o pizza cu șuncă, cașcaval și cremă de brânză și o pizza cu șuncă, cașcaval și telemea).

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250-300 g făină albă
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 250 ml apă călduță
  • Pentru umplutură și ornat:
  • sare de Himalaya
  • oregano
  • ulei de măsline (pentru sos)
  • busuioc proaspăt (pentru sos)
  • 200 g cașcaval
  • 200 g șuncă (sau salam,kaizer, mușchiuleț...)
  • 200 g cremă de brânză (sau telemea, caș...)
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 150-200 ml suc de roșii (sau roșie decojită)
  • 1 ou (pentru uns)

Mod de preparare

Preparare aluat:

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, ou, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugați ulei de măsline și lăsați aluatul la dospit cca 15-20 minute, la căldură.

Aluatul crescut se împarte în două. Se frământă din nou fiecare parte de aluat şi se strânge în două sfere mai mici și se mai lasă la dospit până ce pregătim ingredientele pentru umplutură.

Preparare ingrediente pentru umplutură:

În timp ce aluatul dospește, pregătim ingredientele.

Șunca se taie bucățele nu prea mari.

Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare iar telemeaua prin cea mică.

Batem un ou într-o cană, cu furculița, pentru uns.

Preparare Pizza Calzone cu brânză:

Se ia o bilă de aluat și se întinde cu mâna sau cu sucitoarea, foaie subțire, aproximativ rotundă, de cca 2-3 mm grosime.

Se pune umplutură pe jumătate de foaie de aluat, având grijă să se lase liberă o margine de aproximativ 2 cm. Se unge mai întâi cu suc de roșii după care se pune un strat de cca 50 g cașcaval, un strat de cca 100 g de șuncă, un strat de cca 100 g cremă de brânză (sau telemea) și un ultim strat de cca 50 g cașcaval. Deasupra se pune sare și piper, după gust, oregano și eventual puțin suc de roșii.

Se pliază apoi cu jumătatea de aluat neacoperită cu umplutură şi se rulează pe margine, pentru a nu ieşi compoziţia afară. Se aşază într-o tavă în care am pus hârtie de copt şi se unge deasupra cu ou, câteva picături de suc de roșii și sare de Himalaya. Se crestează în câteva locuri deoarece se umflă când se coace în cuptor. La fel se procedează și cu cealaltă bilă de aluat.

Preparare sos de roșii:

Eu pun foarte puțin suc de roșii în umplutură, ca să nu fie apoasă. Puteți pune suc de roșii, din belșug, atunci când o serviți sau puteți prepara un sos amastecând sucul de roșii cu ulei de masline, sare după gust și câteva frunze de busuioc proaspăt, dacă doriți!

Coacere pizza:

Tava cu cele două pizza Calzone se pune în cuptorul foarte bine încins şi se coc până ce se rumenesc frumos. Nu le țineți prea mult la cuptor, deoarece blatul se întărește/usucă prea tare. Se scoate tava din cuptor, se lasă cca 5 minute să se răcorească.

Se servește cât încă este fierbinte, cu suc sau sos de roșii, dacă vă place.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Calzone

Postat de Bucataras

Pizza Calzone

1.      Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.   Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu...

Citeste continuarea

Mini Calzone

Postat de MotanLaOale

Mini Calzone

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza" Aluatul se imparte in bucati mai mici cam cat de mari vreti sa iasa mini calzonele. Se intind cu mana pe blatul de lucru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2018, 22:53
Excelentă!
la 12.08.2018, 02:12
la 12.08.2018, 05:53
Pizza impachetata !!! Foarte buna!!!
la 12.08.2018, 06:28
ce bine arata!
la 12.08.2018, 06:50

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking