Pizza cu aluat pufos

Postat de rocsi_1612 in Pizza
19 Feb 2021 | 7405 vizualizari
Pizza cu aluat pufos

De cand mi-a aparut aceasta reteta ca si reclama, mi-a placut mult! Am zis uite, o pizza mai altfel! Si intr-o zi, cand am avut chef sa fac ceva din aluat, am ales sa pregatesc aceasta pizza. Intr-adevar este un aluat grozav, pufos si puteti face multe retete grozave cu el. Dar pana atunci, sa vedeti ce minunata este aceasta pizza! Pentru topping puteti folosi ce ingrediente va plac sau ce aveti prin frigider, voi alegeti!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 450 gr faina
    • 125 ml apa calduta
    • 100 ml lapte caldut
    • 5 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita zahar
    • 1 ou
    • sare
    • 3-4 linguri ulei de masline
    Pentru topping:
    • 4-5 felii sunculita
    • 10 masline negre fara samburi
    • 5-6 masline verzi fara samburi
    • 100 gr ciuperci din conserva
    • 150 gr mozzarella rasa
    • 100 gr cascaval sau mozzarella pentru umplut bilele
    • sos de rosii
    • 1 ou pentru uns
    • susan

Mod de preparare

Intai o sa va spun cum am pregatit sosul de rosii, ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano uscat, busuioc uscat, o lingura ulei de masline. Puneti cratita pe foc, lasati sa fiarba sosul pana se ingroasa, amestecand din cand in cand. Al meu mai trebuia fiert putin, nu mi s-a parut prea gros dupa ce s-a racit. Cand este gata, il dati deoparte si il lasati sa se raceasca.

Aluatul: Intr-o cana puneti zaharul, drojdia, 1 lingura faina si 4-5 linguri apa calduta. Le amestecati bine si lasati 10 minute sa creasca drojdia. Intr-un bol cerneti faina. Faceti o adancitura in mijloc, puneti drojdia crescuta. Adaugati apa calduta, amestecati cu o paleta, apoi laptele, oul si sarea. Amestecati cu paleta, apoi o lasati deoparte. Turnati uleiul si incepeti sa framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si usor de lucrat. Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, o ora, o ora si ceva, pana isi dubleaza volumul. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul. Il impartiti in doua bucati egale. Din jumatate formati niste bile nu foarte mari. Le puteti cantari daca doriti. Cealalta jumatate de aluat, o intindeti intr-o foaie nu foarte subtire, pentru o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Ungeti tava cu putin ulei, asezati foaia de aluat, indepartati surplusul de pe pereti, trebuie sa fie aluat doar la baza. Sunculita o taiati bucatele potrivite. Maslinele le taiati felii. Spalati ciupercile si le scurgeti bine. Cascavalul sau mozzarella pentru umplut bilele le taiati cubulete. Luati fiecare bila de aluat, o intindeti. O ungeti cu putin sos de rosii, puneti cate un cub de cascaval, o strangeti ca un saculet si ii dati forma de bila. Procedati la fel cu toate si le asezati una langa alta in tava, pe margine. Ungeti pizza pe mijloc cu 2-3 linguri sos de rosii. Presarati mozzarella rasa. Asezati ciupercile, sunculita, maslinele verzi si negre. Bateti un ou, ungeti bilele umplute si le presarati cu susan.

Introduceti pizza in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, pana este frumos rumenita. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati 5 minute sa se racoreasca. Este gata pentru a fi servita. Daca va mai ramane, dupa ce s-a racorit, o inveliti in folie alimentara, pentru a se pastra frageda. Pofta buna! 

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Postat de deyutzky

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea....

Citeste continuarea

Paine, chifle, pizza

Postat de mihaelar63

Paine, chifle, pizza

Eu am folosit pentru framantare si dospire, masina de paine. Intai am pus in cuva laptele , apa , drojdia , untul si zaharul . Deasupra am continuat cu faina si sarea ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2021, 19:04
la 19.02.2021, 19:16
la 19.02.2021, 19:56
Ce faina pizza ne-ai adus! Trebuie musai incercata!
la 19.02.2021, 20:08
super buna!
la 19.02.2021, 20:37
Ce faina reteta! Si ce buna a iesit pizza!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking