Ingrediente
Blat
- o conopida mare;
- 3 oua;
- sare;
- 2 linguri mozzarella rasa;
Toppinguri
- alegeti dupa bunul plac, insa eu am ales urmatoarele:
- 150 g mozzarella;
- 200 g pasta de tomate sau ketchup;
- 3 linguri boabe porumb dulce;
- 5-6 felii salam chorizo;
- 2-3 felii prosciutto crudo;
- 4-5 ciuperci mici;
- 1/3 dintr-un fir de praz mic;
- oregano;
- 5-6 rosii cherry;
Mod de preparare
Reteta aceasta este pentru o pizza de 28 de cm diametru.
Blat de conopida
- Spălați conopida, rupeți buchetele mici și mărunțiți la robotul de bucătărie;
- Puneți conopida mărunțită la cuptor pentru 15 minute;
- Apoi scoateți, lăsați să se răcească puțin și scurgeti foarte bine de suc: folosiți un tifon sau un material curat, care absoarbe umezeala;
- Bateți ouăle bine cu puțină sare;
- Adăugați-le peste conopida scursă împreună cu mozzarella și modelați "aluatul" pe tavă;
- Coaceți blatul de conopidă aproximativ 12-15 minute la foc iute;
Pizza
- Acum adaugati pe blatul precopt pasta de tomate sau ketchup-ul, peste care presarati oregano;
- Dati mozzarella pe razatoare si adaugati peste pizza cea mai mare parte, lasand pentru sfarsit o lingura de mozzarella rasa;
- Acum puteti adauga restul toppingurilor: salamul, muschiul, ciupercile, prazul, porumbul, iar la sfarsit rosiile cherry feliate;
- Acum mai adaugati lingura mozzarella peste toata pizza si dati la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 12- 15 minute;
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu Blat de Conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|