Pizza cu Blat de Conopida

Postat de BakeUpArtist in Pizza
6 Noi 2016 | 4979 vizualizari
Pizza cu Blat de Conopida

De obicei am tendința să găsesc diferite alternative mai dietetice la mâncărurile noastre preferate, să mâncăm fără griji. Am găsit o soluție super ingenioasă pentru blatul de pizza, care este crocantă, gustoasă și sănătoasă.   

Ingrediente

Blat

  • o conopida mare;
  • 3 oua;
  • sare;
  • 2 linguri mozzarella rasa;

Toppinguri

  • alegeti dupa bunul plac, insa eu am ales urmatoarele:
  • 150 g mozzarella;
  • 200 g pasta de tomate sau ketchup;
  • 3 linguri boabe porumb dulce;
  • 5-6 felii salam chorizo;
  • 2-3 felii prosciutto crudo;
  • 4-5 ciuperci mici;
  • 1/3 dintr-un fir de praz mic;
  • oregano;
  • 5-6 rosii cherry;

Mod de preparare

Reteta aceasta este pentru o pizza de 28 de cm diametru. 

Blat de conopida

- Spălați conopida, rupeți buchetele mici și mărunțiți la robotul de bucătărie;

- Puneți conopida mărunțită la cuptor pentru 15 minute;

- Apoi scoateți, lăsați să se răcească puțin și scurgeti foarte bine de suc: folosiți un tifon sau un material curat, care absoarbe umezeala;

- Bateți ouăle bine cu puțină sare;

- Adăugați-le peste conopida scursă împreună cu mozzarella și modelați "aluatul" pe tavă;

- Coaceți blatul de conopidă aproximativ 12-15 minute la foc iute;

 

Pizza

 

- Acum adaugati pe blatul precopt pasta de tomate sau ketchup-ul, peste care presarati oregano;

- Dati mozzarella pe razatoare si adaugati peste pizza cea mai mare parte, lasand pentru sfarsit o lingura de mozzarella rasa;

- Acum puteti adauga restul toppingurilor: salamul, muschiul, ciupercile, prazul, porumbul, iar la sfarsit rosiile cherry feliate;

- Acum mai adaugati lingura mozzarella peste toata pizza si dati la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 12- 15 minute;

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu Blat de Conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Margherita cu blat de conopida

Postat de JulyCris

Pizza Margherita cu blat de conopida

Decupam conopida de frunze si desfacem buchetelele. Le spalam si le scurgem de excesul de apa. Le bagam in robotul de bucatarie si le blenduim bine,apoi punem conopida pe hartie de copt,intindem...

Citeste continuarea

Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)

Postat de ctlina

Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)

Incalziti cuptorul la  220 °C. Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari. Folositi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2016, 18:13
Am tot vazut blatul asta din conopida.Trebuie sa-l incerc si eu
la 06.11.2016, 18:20
NU-mi dau seama de gust, dar arata delicios!
la 06.11.2016, 18:29
Cred ca are un gust interesant.
la 06.11.2016, 18:32
interesanta!
la 06.11.2016, 18:37
interesanta!! Merita incercata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking