Ingrediente
- 250 g. faina
- 100 ml. lapte caldut
- 1 ou
- 1 lingura ulei de masline
- grojdie proaspata(cat jumatate de nuca)
- sare
- 3 bucati cabanos
- 50 g.bacon
- 50 g. salam sasesc150 g.cascaval
- 50 g. masline fara samburi
- 1 lingura suc de rosii
- un ou
Mod de preparare
Intr-un bol am pus 2 linguri lapte caldut,sare drojdia si am amestecat cu o lingura de lemn.
Cand totul a fost incorporat am adaugat restul de lapte si faina ,oul si lingura de ulei.
Am framantat obtinand un aluat elastic.
Am acoperit bolul cu un prosop si l-am lasat la dospit 15-20 minute.
Intre timp am taiat maruntbaconul,salamul si cabanosul.
O tava de pizza unsa cu ulei astepta pregatita pa preia aluatul.
Pe aluatul din tava am presarat putin suc de rosii,(cam o lingura).
Toate mezelurile taiate le-am repartizat pe blat.
Deasupra mezelurilor am adaugat cascavalul ras.
Intr-un castronel am batut oul cu o lingura de suc de rosii si l-am turnat peste cascaval.Tava am dat-o la cuptorul incins la 170 grade pentru 35 de minute.
Pizza am servit-o calda.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|