Pizza cu ciuperci si masline

Postat de vasimur in Pizza
14 Dec 2018 | 2941 vizualizari
Pizza cu ciuperci si masline

Fiind mare amator de ciuperci, m-am gândit să fac o pizza în care acest ingredient să fie din abundență și astfel să ne delectăm cu bunătățile preferate. Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții consistente de pizza cu ciuperci.

Ingrediente

  • 200-250 g făină albă
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 lingură ulei
  • apă caldă
  • 200 g telemea de vacă
  • 1 ardei gras roșu, mic
  • 1 ardei gras galben, mic
  • 50 g măsline
  • 100-150 g cașcaval Hochland
  • 1 ou
  • suc de roșii (sau pastă de tomate subțiată cu apă)
  • 250-300 g ciuperci Champignon

Mod de preparare

Facem un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul și lăsăm aluatul la dospit 20-25 minute.

Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este tare iar gustul pe care-l dă, s-ar putea să nu vă placă. Spălăm ciupercile cu apă rece, le scurgem bine de apă, după care le tăiem felii mai mari. Spălăm și ardeii și-i tăiem fideluțe.

Întindem aluatul într-o foaie relativ subțire și-l punem într-o tavă (eu am folosit o tavă mare, dreptunghiulară de 30/40 cm) tapetată cu hârtie de copt sau unsă bine cu ulei. Stropim bine foaia de aluat cu suc de roșii, după care punem ciupercile și feliile de ardei. Deasupra răzuim telemeaua și punem felii de cașcaval și rondele de măsline. Batem oul ca pentru omletă și-l turnămpe deasupra. La fel turnăm și suc de roșii, cât de mult ne place.

În prealabil încingem bine cuptorul. Punem tava la copt cca 15-20 minute, la foc mic ca să nu se ardă. Când pizza este gata o scotem și turnăm deasupra încă puțin suc de roșii, cât încă este fierbinte.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza la capac

Postat de katty

Pizza la capac

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe...

Citeste continuarea

Pizza cu aluat pufos

Postat de rocsi_1612

Pizza cu aluat pufos

Intai o sa va spun cum am pregatit  sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2018, 19:20
Foarte gustoasă...!
la 14.12.2018, 19:27
Îmi place
la 14.12.2018, 19:33
Adauga comentariu...
la 14.12.2018, 19:43
Buna, buna!
la 14.12.2018, 20:16
Bună și berea de lângă pizza!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking