Ingrediente
- 25 g drojdie proaspata
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei de masline
- 500 ml apa calduta
- faina cat cuprinde
- 1/2 lingurita oregano
- pentru decorat:
- salam banatean
- masline negre, verzi si kalamata
- cascaval
- fasole rosie
- 1 ardei gras
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si putina faina, amestecand pana se obtine o pasta, apoi se adauga treptat uleiul de masline, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi intins. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit o jumatate de ora
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina. Se transfera in tava, se decupeaza si se da deoparte aluatul in plus.
Se unge cu suc de rosii sau ketchup, apoi se orneaza cu salam banatean, masline variate, fasole rosie, ardei gras si cascaval ras.
Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox 35 de minute sau pana se rumeneste.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pizza-cu-masline-salam-banatean-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu masline, salam banatean si fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|