Ingrediente
Pt. Blat:
- 1 kg faina,
- 50 gr drojdie proaspata,
- 600 ml apa calduta,
- 2 lingurite de zahar,
- sare,
- 6 linguri ulei.
Pt. Umplutura:
- 600 gr salam dublu afumat,
- 8 linguri de smintina,
- 6 oua,
- 600 gr brinza de capra,
- 4 rosii mai maricele,
- 600 gr cascaval,
- 350 gr masline fara simburi,
- 8 linguri de ketchup.
Mod de preparare
Framintam pt blat: Punem faina intr-un vas mai mare si facem o gropita in mijloc unde punem zaharul si drojdia cu 2-3 linguri de apa calduta si lasam pt 15 min sa creasca, apoi ne apucam de framintat aluatul adaugam sarea , uleiul si restul de apa framintam pina nu se mai lipeste de maini apoi il lasam la crescut 1 ora.
Cind aluatul a crescut rupem jumatate din cantitate si il punem pe masa de lucru infainata si intindem o foaie pe care o punem in tava tapetata cu hirtie de copt, intepam foaia cu o furculita in diferite locuri dupa care intindem 4 linguri de ketchup, presaram jumatate din cantitatea de brinza pe care am dat-o pe razatore apoi jumatate din cantitatea de salam taiata feliute potrivite, imprastiem jumatate din masline si tot asa procedam cu restul ingredientelor.
La final batem 3 oua cu 4 linguri de smintina si turnam compozitia deasupra bagam la cuptor preincalzit la 180 de crade pt 25-30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Cu Salam" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|