Ingrediente
Aluat :
- 500 g faina
- 250 ml apa calduta
- 1 lng drojdie uscata
- 1 lng sare
- 100 ml ulei
Sos:
- 200 ml ketchup oregano sare
Mai avem nevoie de:
- 400 g salam
- 200 g branza de vaci
- 1 ceapa
- 200 g masline
- ciuperci
Mod de preparare
Aluat: Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu drojdia si sarea. Adaugam apa calduta treptat si omogenizam totul bine;la sfarsit adaugam uleiul si mai framantam 5 min. Acoperim castronul si lasam aluatul sa creasca 30 min.
Umplutura: Curatam ceapa si o taiam solzisori,taiem salamul si maslinele.
Sos: Amestecam ketchup-ul cu sarea si oregano.
Dupa ce a crescut aluatul,il impatim in 2 buc egale si intindem 2 foi.
Tapetam o tava cu hartie de copt. punem o foaie de aluat,ketchup,salamul,ceapa,ciupercile,maslinele si bucatele de branza. Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor. Se procedeaza la fel si cea de-a doua foaie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|