Pizza cu sos Bechamel, sparanghel, oua de prepelita si Coppa

Postat de Satisfyyourcravings in Pizza
25 Mar 2016 | 2217 vizualizari
Pizza cu sos Bechamel, sparanghel, oua de prepelita si Coppa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 grame faina integrala
  • 100 grame malai
  • 1 pachet 7 grame drojdie uscata
  • 325 ml apa calduta
  • 1/2 lingura zahar
  • 1/2 lingura sare
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura unt
  • 1 lignura faina
  • 230 ml lapte degresat
  • putina nucsoara
  • 30 grame parmezan
  • 200 grame branza Cheddar
  • piper
  • 2 galbenusuri
  • Pentru topping:
  • 1/2 legatura sparanghel proaspat
  • 50 grame mazare congelata
  • 50 grame fasole bob mare, congelata
  • 10 oua prepelita,
  • cateva felii de Coppa sau Prosciutto
  • Pentru sosul de busuioc:
  • 1/2 legatura busuioc proaspat
  • 1/2 catel de usturoi
  • sare
  • ulei de masline extra virgin

Mod de preparare

Se amesteca faina, malaiul si sarea. 

Se amesteca apa cu drojdia si zaharul si se lasa cateva minute, apoi se adauga treptat peste faina, amestecand cu mainile pana se obtine un aluat. 

Se transfera pe o suprafata presarata cu faina si se framanata pana devine un aluat elastic si catifelat. 

Se transfera intr-un vas curat, se acopera cu folie alimentara si prosoape si se lasa sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina. Se gateste la foc mic 4 minute, amestecand frecvent. Se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se gateste pana se ingroasa. 

Se ia sosul de pe foc, se adauga Parmezanul si Cheddar, cele doua galbenusuri, nucsoara si piper. Se amesteca pana devine omogen.

Se gateste sparanghelul 4 minute, in apa fierbinte, apoi se clateste sub jet de apa rece.

Se adauga mazarea si fasolea intr-o sita si se clatesc sub jet de apa fierbinte, pentru a se decongela. 

Pentru sosul de busuioc, se culeg frunzele, se aseaza intr-o sita si se clatesc sub jet de apa fierbinte pentru 15 secunde. Se clatesc apoi cu apa rece. Se adauga intr-un mojar impreuna cu usturoiul si sare grunjoasa. Se transforma intr-o pasta si se adauga apoi ulei de masline pana devine un sos oarecum lichid.

Se imparte aluatul in 2 si se formeaza doua pizza. Se ung cele 2 pizza cu sosul Bechamel, se adauga mazarea, fasolea si sparanghelul, se aseaza pizza pe piatra pentru pizza, incalzita in prealabil sau pe folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 de grade Celsius, direct pe gratarul cuptorului, pe raftul din mijloc, sau cel imediat urmator de jos. Se gatesc pe rand cate 12 minute. 

Se sparg cate 5 oua de prepelita, din loc in loc, pe fiecare pizza si se mai lasa la cuptor 2-3 minute. 

Se scot si se aseaza din loc in loc sos de busuioc si fasii de Coppa/ Prosciutto si se stropessc cu ulei de masline extra virgin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sos Bechamel, sparanghel, oua de prepelita si Coppa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca

Postat de Corina33

Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca

Pentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul,...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Da dovleceii pe razatoare si stoarce excesul de lichid. Amesteca intr-un castron dovleceii cu oul, faina, semintele si condimentele. Transfera compozitia intr-o tigaie cu ulei incins si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2016, 15:52
Ce bine arata!
la 25.03.2016, 16:18
rasfat!
la 25.03.2016, 16:37
la 25.03.2016, 17:44
Nebunie
la 25.03.2016, 17:56
Ce super

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking