Ingrediente
Pt. blat:
- 320 g faina
- 1/2 lgt sare
- 160 ml apa
- 1/2 lgt drojdie uscata
- 1 lg ulei de masline
Pt. topping:
- 60 g unt
- 3 catei de usturoi
- 1 lg faina alba
- 200 ml smantana pt gatit
- 60 g parmezan
- 300 g spanac
- sare dupa gust
- un praf de piper
- 1/2 lgt nucsoara macinata
- 2 felii sunca afumata
- 100 g mozzarela
Mod de preparare
Blatul: Pentru aluat m-am folosit de masina de paine cu programul pentru pizza. In caz contrar, din ingredientele enumerate se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit se prepara toppingul.
Topping: Se spala frunzele de spanac si se oparesc pentru 3 minute. Se scot din apa si se lasa la scurs apoi se toaca marunt. Se lasa deoparte.
Intr-o cratita nonaderenta se pune untul la topit la foc mic. Se adauga apoi usturoiul curatat si feliat. Se lasa putin sa se caleasca apoi se adauga faina. Se amesteca pana se ingroasa usor apoi se toarna smantana, amestecand continuu. Se adauga parmezanul si se lasa pana devine cremoasa compozitia. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Se pune si spanacul si se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc.
Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune in tava cu diametrul de 30 cm. Se toarna umplutura, se niveleaza apoi se asaza deasupra bucati din sunca. Se rade deasupra mozzarela.
Se da la cuptorul preincalzit la 230 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu spanac si sos Alfredo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|