Pizza cu trei feluri de brânză

Postat de iri_love in Pizza
8 Oct 2015 | 3094 vizualizari
Pizza cu trei feluri de brânză

Ingredientele, doar le-am enumerat deoarece fiecare in parte va adauga atat cat doreste , mai mult sau mai putin.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • Un cub de drojdie mic;
  • 2 linguri de zahar;
  • Un pahar cu apă călduță;
  • O lingură de oțet;
  • Sare, ulei;
  • Făină cat cuprinde.

Restul de ingrediente :

  • branza mozzarela;
  • brânză parmezan;
  • cascaval afumat;
  • salam victoria;
  • oua (1 la o tavă );
  • ardei ;
  • 2 linguri de bulion+ 4 linguri apa, delikat si piper.

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină. 

Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se amestecă bine și se lasă maiaua la umflat până crește în  volum.

Separat se taie salamul dacă  se poate în felii cât mai subțiri  (se poate pune la alegere orice fel de salam , piept de pui sau chear bacon ).

Ardeiul se curăță,se  spală și apoi se taie rondele sau cuburele după preferință. 

Bulionul se va pune într-un bol, peste care vom adauga si apa, delikatul si piperul după gust si vom amesteca pana la omogenizare, formându-se un sos mai subțire de bulion.

Dupa ce maiaua a crescut se va adauga peste făină  (cam 400g la inceput si se mai adauga pe parcurs, la nevoie), oțet si 3-4 linguri de ulei, după  care se frământă  pana devine un aluat elastic , bun de modelat.

Se lasa la crescut 1/2 h dupa care se va intinde o foaie(eu intind foia subtire pentru ca asa le place celor din casă dar si pentru ca se coace repede si devine fragedă si ușor crocantă ) si se va aseza intr-o tavă pe care am uns-o cu un pic de ulei.

Peste aluat se va intinde cu o lingura, un strat subtire de sos de bulion, peste care vom rade mozzarela. 

Peste mozzarela, se va aseza salamul si ardeiul, peste care vom rade cascaval afumat. 

Peste cașcaval vom turna un ou batut bine si la final vom rade parmezan. 

Se da la cuptor(bine incins) 30 de minute si se serveste de preferință caldă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu trei feluri de brânză" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu carne tocata

Postat de MotanLaOale

Pizza cu carne tocata

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ceapa la calit in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea tocata si...

Citeste continuarea

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi

Postat de Lia1

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi

Preparati Aluatul de pizza clasic Protejati cu hartie de copt o tava de aragaz de cca 30x30cm, eu am tava mai mare si am copt deodata si figurinele. Voi puteti sa faceti o portie mai mica de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2015, 05:24
buna
la 08.10.2015, 08:06
mmm.... Vreau si eu!
la 08.10.2015, 08:37
la 08.10.2015, 09:16
Buna pizza!
la 08.10.2015, 10:04
buna, buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking