Ingrediente
- Aluat:
- 380 de grame de faina250 mililitri apa
- 50 mililitri ulei
- 1 lingura sare
- 25 de grame de drojdie
- Topping:
- 200 mililitri de sos de rosii
- 3 bucati de carnat(200 de grame)
- o bucata de sunca(150 de grame)
- un ardei gras
- 100 de grame de masline
- o punga de legume congelate
- o bucata de cascaval (250 grame)
Mod de preparare
Aluat: Punem faina cu sarea intr-un bol, amestecam drojdia cu apa si o turnam peste faina. Apoi incepem sa formam aluatul. Punem uleiul in aluat si continuam sa-l framantam. Putem sa mai punem faina in aluat, daca este nevoie.
Dupa ce am framantat bine aluatul, il acoperim cu o folie de plastic si il lasam la dospit timp de 25 de minute. Cat timp aluatul creste, vom taia in bucati mici carnatii, sunca, maslinele si ardeiul gras. Apoi vom da pe razatoarea mare cascavalul si-l vom pune intr-o farfurie.
Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru, (pe care o ungem cu putin ulei) si incepem sa-l intindem cu sucitorul, pentru a forma blatul de pizza. Punem blatul de pizza int-o tava (unsa cu ulei si pudrata cu faina), apoi intindem sosul de rosii pe blat, adaugam carnatii, sunca, legumele congelate (mazare, telina, pastarnac, fasole verde, rosii, ardei rosu, ceapa alba), ardeiul gras, maslinele si cascavalul. Punem pizza la copt, la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 25 de minute.
Dupa ce pizza s-a copt, o lasam la racit 5 minute, apoi o taiem in felii si o putem servii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|